Fijons Majē uzvar Pasaules kausa posma iedzīšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kentēns Fijons Majē
Kentēns Fijons Majē Foto: AFP/SCANPIX

Francūzis Kentēns Fijons Majē sestdien Francijā uzvarēja Pasaules kausa posmā biatlonā sacensībās iedzīšanā.

Majē, kurš 20 šāvienos nekļūdījās ne reizi un piektdienas ceturto vietu sprintā nomainīja pret uzvaru, finišēja pēc 30 minūtēm un 58,3 sekundēm.

Tāpat kā sprintā, otrajā vietā ierindojās krievs Eduards Latipovs, kurš ar divām kļūdām ugunslīnijā uzvarētājam zaudēja 16,1 sekundi.

Trešais pēc astotās vietas sprintā bija norvēģis Vetle Šostads Kristiansens, kurš ar perfektu šaušanu krievam piekāpās vienu sekundes simtdaļu.

Ceturtais finišēja baltkrievs Antons Smolskis, piektais - uzvarētājs sprintā norvēģis Juhanness Tīngnēss Bē un sestais - Bē tautietis Sturla Holms Legreids.

Iedzīšanas sacensību kopvērtējumā pēc trim posmiem vadībā ar 145 punktiem ir Fijons Majē. Viņam ar 134 punktu seko tautietis Emiljēns Žakelēns, bet trešais ir zviedrs Sebastians Sāmuelsons, kurš sapelnījis 132 punktus.

Visu disciplīnu kopvērtējumā pēc astoņām sacensībām vadībā ar 318 punktiem ir izvirzījies Fijons Majē, bet par trim punktiem atpaliek Sāmuelsons. 311 punkti uz trešā vieta ir Žakelēnam.

Svētdien notiks sacensības distancē ar kopēju startu.

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem Pasaules kausa posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu