Aparjode treniņbraucienā tiek pie pēdas lūzuma

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēja Kendija Aparjode treniņā ir tikusi pie lūzuma pēdā un jau ir ceļā uz Latviju, lai veiktu padziļinātas pārbaudes, ziņu aģentūrai LETA atklāja Latvijas kamaniņu izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

Pagaidām nav zināms, uz cik ilgu laiku Aparjode varētu izkrist no sacensību aprites, saka Mauriņš.

Aparjode vienā no treniņbraucieniem Īglsas trasē Austrijā, neveiksmīgi izbraucot devīto virāžu, guva traumu, kuras dēļ svētdien nestartēs Pasaules kausa piektajā posmā.

"Pārejas taisnē no devītās uz desmito virāžu trases traktors taisa ledu un, pēc mūsu domām, vietā, kur traktors apstājas un pārliek ledus frēzi, ar ko taisa ledu, bija izveidojusies tā kā grope," iespējamo iemeslu traumas gūšanai minēja Mauriņš. "Neveiksmīgi, ka jaunais divnieks Eduards Ševics-Mikelševics/Lūkass Krasts un nākamajā dienā Kendija labi neizbrauca devīto virāžu, kļūdījās un trāpīja ar kāju tieši tajā vietā."

Latvijas sportistei uzreiz tika veikts rentgens, kurā tika atklāts pēdas lūzums.

"Vakar uztaisīja rentgenu, pēdā ir kaula lūzums, šobrīd viņa jau lido mājās. Pirmdien uzreiz dosies pie Latvijas olimpiskās vienības ārstiem, lai veiktu pārbaudes, un tad būs kāda skaidrība, kas būs tālāk. Skaidrs, ka lūzums ir, taču tad zināsim precīzāk, cik ilgi viņa būs ārpus aprites," skaidro Mauriņš.

Nāciju kausa divnieku sacensībām, kas notika piektdien, sākotnēji tika pieteikts arī junioru divnieks Ševics-Mikelševics/Krasts, taču īsi pirms sacensībām viņi vairs nebija starta sarakstā, un vēlāk tapa zināms, ka arī viens no sportistiem treniņbraucienā guvis traumu.

"Junioriem varbūt nav tik smags lūzums, spriežot pēc rentgena, bet ļoti ceram, ka uz junioru galvenajām sacensībām sezonas otrajā pusē viņi varēs atgriezties ierindā," saka Mauriņš. "Bet, tāpat kā Kendija, arī viens no viņiem traumēja kreiso kāju."

Šosezon pirmajā posmā Ķīnā Aparjode izcīnīja 13.vietu, bet Sočos attiecīgi otro un trešo vietu, kā arī bija ceturtā Sprinta kausā. Savukārt pirms nedēļas notikušajā posmā Altenbergā sportiste izcīnīja septīto vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā Aparjode ierindojas ceturtajā vietā ar izcīnītu 291 punktu.

Sezonas galvenās sacensības olimpiskās spēles Pekinā notiks jau drīz - no 4. līdz 20.februārim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu