Šici izcīna otro vietu Sprinta kausā; Tīruma piecas sekundes tūkstošdaļas aiz pjedestāla

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Andris un Juris Šici Īglsas trasē Austrijā
Andris un Juris Šici Īglsas trasē Austrijā Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici svētdien Īglsas trasē izcīnīja otro vietu Pasaules kausa piektā posma Sprinta kausa sacensībās.

Šici sprinta nogriezni veica 29,960 sekundēs, uzvarētājiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam no Vācijas zaudējot 0,055 sekundes. Vienu sekundes simtdaļu aiz latviešiem palika austrieši Tomass Šteijs/Lorencs Kollers.

Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja septīto pozīciju, no uzvarētājiem atpaliekot 0,145 sekundes.

Sieviešu sacensībās spraigā cīņā Elīza Tīruma izcīnīja dalītu ceturto vietu.

Uzvarēja austriete Madeleine Egle, kuras finiša laiks bija 29,992 sekundes. Uz goda pjedestāla pārējiem diviem pakāpieniem kāpa vācietes Jūlija Taubica un un Anna Berreitere, kuras bija attiecīgi 0,050 un 0,123 sekundes lēnākas. Piecas sekundes tūkstošdaļas aiz pirmā trijnieka palika Tīruma un vēl viena vāciete Natālija Geizenbergere.

Tikmēr vīriešu vieninieku sacensībās Gints Bērziņš izcīnīja piekto vietu, bet Kristers Aparjods palika priekšpēdējā, 14.pozīcijā.

Uzvaru izcīnīja austrietis Volfgangs Kindls, kurš sprinta distanci veica 32,390 sekundēs, četras sekundes simtdaļas atpalika viņa tautietis Jonass Millers, bet 0,147 sekundes zaudēja vācietis Johanness Ludvigs. Bērziņu no uzvarētāja šķīra 0,206 sekundes, bet pirmais trijnieks bija 0,059 sekunžu attālumā, kamēr Aparjods zaudēja 0,425 sekundes.

Pasaules kausa piektajam posmam startēt pieteicās 171 sportists no 28 valstīm.

Pēc sezonas ievada Jaņcjinas trasē vairākām ekipāžām uz nākamo posmu norises vietām netika atsūtīta daļa no tehnikas un ekipējuma. Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL), ņemot vērā radušos nevienlīdzīgo situāciju, lēma mainīt kvalifikācijas noteikumus Pekinas olimpiskajām spēlēm, proti, atlasē ņemot vērā nevis šīs sezonas pirmos septiņus posmus, bet labākos četrus rezultātus no šiem septiņiem posmiem.

Katra valsts olimpiskajās spēlēs varēs tikt pārstāvēta ar maksimums trīs vīriešu un sieviešu vieniniekiem, kā arī divām vīriešu divnieku ekipāžām.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu