Ēberga un Žakelēns izcīna uzvaras PK posma masu startā

CopyDraugiem X Whatsapp
Emiljēns Žakelēns
Emiljēns Žakelēns Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas biatloniste Elvīra Ēberga svētdien Pasaules kausa posma sacensībās ar kopēju startu izcīnīja uzvaru, bet vīriešu konkurencē ātrākais bija francūzis Emiljēns Žakelēns.

Zviedrijas sportiste, pieļaujot pa vienai kļūdai pirmajās divās šaušanās, finišēja 35 minūtēs un 21,7 sekundēs.

Otro vietu izcīnīja Francijas biatloniste Žilija Simona, kura pa vienai reizei kļūdījās pēdējās divās šaušanās un no Ēbergas atpalika 10,7 sekundes. Trešo pozīciju ieņēma Krievijas sportiste Kristīna Rezcova, kura arī kļūdījās pa reizi pēdējās divās šaušanās, taču zviedrietei piekāpās 12,1 sekundi.

Ēberga sestdien izcīnīja uzvaru arī iedzīšanas sacensībās, kas viņai bija pirmā uzvara Pasaules kausa posmos individuālajās disciplīnās.

Visu disciplīnu kopvērtējumā pēc deviņām sacensībām līdere ir norvēģiete Marte Ulsbū Reiselanne, kura izcīnījusi 417 punktus, otro vietu ar 387 punktiem ieņem Ēberga, bet labāko trijnieku noslēdz baltkrieviete Dinara Alimbekova ar izcīnītiem 327 punktiem.

Vīriešu konkurences uzvarētājs Žakelēns, kurš pieļāva tikai vienu kļūdu šaušanā, finišēja 35 minūtēs un 54,8 sekundēs.

Otro vietu ieņēma uzvarētāja tautietis Kentēns Fijons Majē, kurš pieļāva pa vienai kļūdai pirmajās divās šaušanās, Žakelēnam piekāpās 3,5 sekundes. Labāko trijnieku noslēdza norvēģis Tarjeijs Bē, ar vienu kļūdu atpaliekot no labākā rezultāta 10,3 sekundes.

Sestdien iedzīšanas sacensībās vīriešiem uzvaru svinēja Fijons Majē, kurš 20 šāvienos nekļūdījās ne reizi un piektdienas ceturto vietu sprintā nomainīja pret uzvaru.

Žakelēns ar 371 izcīnītu punktu ir izvirzījies Pasaules kausa kopvērtējuma līderpozīcijā, otrajā vietā viņam seko Fijons Majē ar 369 punktiem, bet trešajā vietā ierindojas norvēģis Vetle Šostads Kristiansens ar 347 punktiem.

Ceturtdien Baiba Bendika un Sanita Buliņa sprintā ierindojās attiecīgi 78. un 90.vietā, neiekļūstot iedzīšanas sacensībās. Pieticīgā vieta Bendikai liedza pacīnīties arī par vietu svētdienas sacensībās.

Aleksandrs Patrijuks, Edgars Mise un Roberts Slotiņš piektdien sacensībās sprintā ierindojās attiecīgi 89., 100. un 105. vietā.

Jauno gadu sportisti iesāks ar diviem Pasaules kausa posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā, bet sezonai tradicionāli noslēdzoties Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu