Pasečņikam rezultatīvākā spēle ACB kopš 2017. gada aprīļa

CopyDraugiem X Whatsapp
Anžejs Pasečņiks
Anžejs Pasečņiks Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks svētdien guva 18 punktus Spānijas augstākās līgas (ACB) spēlē, kamēr viņa komandas biedrs Dairis Bertāns guva deviņus punktus, bet pretiniekiem četrus iemeta Artūrs Kurucs.

Pasečņika un Bertāna pārstāvētā Seviljas "Real Betis" mājās ar rezultātu 83:87 (21:19, 10:27, 22:17, 30:24) piekāpās Vitorijas "Baskonia" ar Kurucu sastāvā.

Pasečņiks aizvadīja savu rezultatīvāko ACB spēli kopš 2017. gada aprīļa, kad ar 24 punktiem laboja savu personīgo rekordu Spānijas līgā. Tajā pat sezonā viņš divās nākamajās rezultatīvākajās spēlēs guva 18 punktus.

Svētdien latviešu centra spēlētājs 23 minūtēs un 41 sekundē realizēja septiņus no desmit divpunktu metieniem un četrus no septiņiem "sodiņiem". Viņš arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pieļāva divas kļūdas, bloķēja divus metienus, trīsreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja septiņas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+4) un 19 efektivitātes koeficienta punktus.

Pasečņiks bija mača rezultatīvākais spēlētājs un ar Aleksandaru Cvetkoviču bija produktīvākie savā komandā.

Tikmēr Bertāns spēlēja trīs minūtes mazāk, grozā raidot trīs no septiņiem tālmetieniem. Latvietis savam snieguma pievienoja arī piecas atlēkušās bumbas, vienu piezīmi, negatīvu +/- rādītāju (-1) un deviņus efektivitātes koeficienta punktus.

Savukārt Kurucs laukumā pavadīja 17 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā realizēja abus divus divpunktu metienus un aizmeta garām vienīgo "trejaci". Tāpat viņš izdalīja divas rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja divas piezīmes, nopelnīja labāko +/- rādītāju komandā (+18) un tika pie septiņiem efektivitātes koeficienta punktiem.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Simone Fontekjo.

Citā mačā Rinalds Mālmanis 52 sekundēs paguva izmest vienu neprecīzu divpunktu metienu, viņa pārstāvētajai Mursijas UCAM mājās ar 71:80 atzīstot Madrides "Real" pārākumu.

Tikmēr Mārča Šteinberga un Jāņa Bērziņa pārstāvētajā Manrezas "Baxi" komandā 12 personām konstatēts pozitīvs Covid-19 tests, kā dēļ svētdien plānotā cīņa pret Rolanda Šmita pārstāvēto "Barcelona" vienību tika atcelta.

Sestdien Rodijs Mačoha divās minūtēs un 55 sekundēs izpildīja vienu neprecīzu divpunktu metienu, kamēr Fuenlavradas "Urbas" mājās ar 104:96 pārspēja Tenerifes "Lenovo". Savukārt Artūrs Žagars palika uz rezervistu soliņa, bet Kriša Helmaņa nebija pieteikumā spēlē, kurā Badalonas "Joventut" viesos ar 76:72 uzvarēja Malagas "Unicaja".

"Barcelona" klubs ar 11 uzvarām 13 spēlēs ieņem otro vietu turnīra tabulā, bet "Joventut" basketbolistiem deviņi panākumi 13 mačos dod trešo pozīciju. "Baxi" ar astoņām uzvarām 13 spēlēs ir ceturtā, bet UCAM un "Baskonia" vienībām tikpat panākumi 14 mačos dod piekto un sesto pozīciju. "Urbas" ar pieciem panākumiem 14 spēlēs ir 13., bet "Real Betis" ar divām uzvarām 14 mačos ir pēdējā vietā 18 komandu konkurencē.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Rolands Šmits un "Barcelona", kas finālsērijā ar 2-0 pieveica Madrides "Real".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu