Video ⟩ Ķīnas tenisa zvaigzne Pena par seksuālo vardarbību: notikuši "lieli pārpratumi" (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Šuai Pena
Šuai Pena Foto: Ekrānšāviņš no video

Ķīnas tenisa zvaigzne Šuai Pena savā pirmajā intervijā medijiem pēc izteikumiem, ka tikusi seksuāli izmantota, noliegsi, ka Ķīnas Tautas republikas bijušais vicepremjers Gaoli Džans viņu piespiedis nodarboties ar seksu, vēsta BBC.

Novembrī 35 gadus vecā Pena Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo" pavēstīja, ka Džans viņu seksuāli izmantojis, bet pēc neilga laika ieraksts no interneta tika izdzēsts un pati tenisiste no publiskās telpas pazuda. 

Tagad viņa saistībā ar šo ierakstu apgalvo, ka notikuši "lieli pārpratumi".

Video intervijā Singapūrā ķīniešu valodā iznākošajam laikrakstam "Lianhe Zaobao" skaidroja: "Es nekad neesmu teikusi vai rakstījusi, ka kāds mani būtu seksuāli izmantojis. To uzsveru ļoti skaidri."

Sarunas laikā viņa teica, ka netiek pakļauta uzraudzībai un "vienmēr esot jutusies ļoti brīva". Pena vairākkārt pārvaicāja žurnālistei jautājumus, norādot, ka esot slikta dzirdamība. 

"Lianhe Zaobao" žurnāliste Penu sastapa Šanhajā kopā ar vairākiem Ķīnas sportistiem, tostarp savulaik Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) spēlējušo Jao Minu.  

Tenisiste nenoliedza, ka ieraksts "Weibo" ir bijis, taču viņa to raksturoja to kā "privātu lietu", par kuru cilvēkiem ir "daudz pārpratumu". Sīkākus paskaidrojumus tenisiste nesniedza.

Sportiste iepriekš paziņoja, ka vairākus gadus viņai un Džanam bijušas attiecības ar abpusēju piekrišanu, tomēr tad politiķis pārcelts darbā uz Pekinu un viņi vairs neesot sazinājušies.

Foto: Reuters/ScanPix

Pēc septiņiem gadiem, kā apgalvoja Pena, 75 gadus vecais Džans ar viņu sazinājies un uzaicinājis uzspēlēt tenisu ar politiķi un viņa sievu. Pēc tenisa spēles kompānija atgriezusies Džana mājās, kur politiķis piespiedis viņu iesaistīties seksuālās attiecībās.

Situācijas skaidrošanā iesaistījās Sieviešu tenisa asociācija (WTA), bet ANO Cilvēktiesību birojs aicināja veikt caurspīdīgu visaptverošu izmeklēšanu saistībā ar šīm apsūdzībām.

WTA pirmdien bija kritiska par šo interviju un norādīja, ka "ir nopietnas bažas par viņas labklājību un spēju sazināties bez cenzūras vai piespiešanas."

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu