Pasaules florbola čempionāta vīriešiem kvalifikācija Latvijā no februāra pārcelta uz maiju

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas izlases florbolisti
Latvijas izlases florbolisti Foto: Juha Käenmäki

Pasaules florbola čempionāta vīriešiem kvalifikācija Latvijā valstī esošo stingro Covid-19 ierobežojumu dēļ no februāra pārcelta uz maiju, pirmdien ziņo Starptautiskā Florbola federācija (IFF).

IFF Centrālā valde ir apstiprinājusi IFF sacensību departamenta priekšlikumu pasaules čempionāta Eiropas kvalifikācijas turnīru Latvijā pārcelt no 2022. gada 2.-5. februāra uz 24.-28. maiju.

Vēl divi kvalifikācijas turnīri Eiropā, kas plānoti Polijā no 3. līdz 6. februārim un Itālijā no 2. līdz 5. februārim, tiks izspēlēti atbilstoši sākotnēji plānotajiem datumiem.

Lai saprastu iespējas sacensības aizvadīt ieplānotajos laikos, IFF sacensību departaments sazinājās ar organizatoru valstu pārstāvjiem un iesaistītajām valstu federācijām. Organizatori Itālijā un Polijā ir paziņojuši, ka ir gatavi aizvadīt sacensības sākotnējos datumos, jo abas valstis nevar nodrošināt spēļu arēnas vēlākos laikos.

Turnīra Polijā visas dalībnieces ir atbildējušas, ka ir gatavas spēlēt plānotajos datumos. Par sacensībām Itālijā septiņas no astoņām komandām atbildēja, ka ir gatavas spēlēt, bet viena komanda norādīja, ka dotu priekšroku turnīra atlikšanai.

Latvijā situācija ir nedaudz atšķirīga, jo tajā ir vairāk ierobežojumu nekā citās kvalifikācijas turnīrus rīkojošajās valstīs, tostarp nepieciešamību ierasties agrāk, lai pašizolācijā sagaidītu pēc ierašanās valstī obligāto PCR testu rezultātus, nevarēšanu izmantot vietējos restorānus vai sabiedrisko transportu, kā arī obligātu izbraukšanas PCR testu.

Stingro nosacījumu dēļ vairākas komandas šaubījās par savu dalību turnīrā Latvijā. Divas komandas ir paziņojušas, ka nevar piedalīties šādos apstākļos un vēlētos turnīra atlikšanu. Viena komanda ir piekritusi, bet arī dod priekšroku sacensību atlikšanai, un viena komanda ir teikusi jā, bet vēlētos, lai pasākums tiktu atcelts un komandas finālturnīram kvalificētos atbilstoši pasaules rangam.

Turnīra organizatori Latvijā ir gatavi to aizvadīt no 24. līdz 28. maijam, cerot, ka tajā varēs piedalīties visas komandas.

"Ierobežojumi daudzās valstīs kļūst stingrāki, un mēs saprotam, ka situācija dažās valstīs ir ļoti sarežģīta. Priecājamies par turnīra atlikšanas iespēju Latvijā un novērtējam organizatoru un pārējo kvalifikācijas komandu apņemšanos pārējos divus turnīrus aizvadīt, kā plānots," saka IFF pasākumu vadītāja Sāra Mičela.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu