Gudļevska pārstāvētā "Slovan" spēlēs Špenglera kausā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Gudļevskis
Kristers Gudļevskis Foto: http://www.hcslovan.sk

Pasaulē vecākajā hokeja turnīrā Špenglera kausā šogad piedalīsies arī Latvijas vārtsarga Kristera Gudļevska pārstāvētā Bratislavas "Slovan" hokeja vienība, pirmdien paziņoja organizatori.

Dalībnieku pulku ir pametusi Kanādas izlase un "Ambri-Piotta" vienība.

To vietā turnīrā piedalīsies "Slovan", bet viena dalībniece vēl tiek meklēta, ziņo organizatori.

Kanādas komandas veidotāji par atteikumu Špenglera kausa izcīņai organizatorus informēja svētdienas rītā. Komandas izpilddirektors Toms Renijs un prezidents un galvenais operatīvais vadītājs Skots Smits uzsvēra, ka pēc Kanādas komandas dalības Pirmā kanāla kausa izcīņā Maskavā tā ļoti būtu vēlējusies doties uz Davosu, taču "tas galu galā kļuva neiespējams daudzu organizatorisku šķēršļu dēļ".

Tādējādi Špenglera kausa pašreizējie glabātāji kopš 2019. gada kanādieši turnīrā nepiedalīsies.

Tikai dažas stundas vēlāk organizatori saņēma ziņu, ka daudziem "Ambri-Piotta" spēlētājiem Covid-19 tests ir bijis pozitīvs. Tas nozīmēja, ka visai komandai saskaņā ar valstī pastāvošo kārtību šādos gadījumos jādodas desmit dienu karantīnā, tādējādi nevarot piedalīties turnīrā.

Špenglera kausa organizācijas komiteja svētdienas pēcpusdienā spēja vienoties par "Slovan" dalību sacensībās.

Bratislavas klubam šis būs piektais starts turnīrā. Klubs četrās dalības reizēs Špenglera kausā 20. gadsimta 70. gados trīs reizes izcīnīja galveno trofeju.

Šobrīd tiek strādāts pie sestās komandas meklējumiem. Pretējā gadījumā turnīrs šogad notiks ar piecu komandu līdzdalību, spēlējot katram pret katru un divām labākajām komandām tiekoties finālspēlē.

2020. gadā Covid-19 pandēmijas dēļ turnīrs nenotika pirmoreiz kopš 1956. gada.

Šogad turnīram Šveices pilsētā Davosā jānotiek no 26. līdz 31. decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu