Čempionvienība RFS jaunos talantus meklē Senegālā un Gambijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas čempionvienības futbolā RFS pārstāvji sporta direktors Aleksandrs Usovs un analītiķis Iļja Ščaņicins jaunos talantus meklē Āfrikas kontinenta Senegālā un Gambijā, vēsta kluba mājas lapa.

Pirms došanās uz Āfriku kluba cilvēki divas nedēļas pavadīja Brazīlijā, kur arī meklēja jaunos futbola talantus. 

Katra diena Āfrikā bija rūpīgi izplānota - kluba pārstāvji kopā ar partneriem paši organizēja turnīru, viesojās vairākās akadēmijās, vēroja dažādu līmeņu spēles un tikās ar aģentiem.

"Dakārā kopā ar partneriem organizējām turnīru, kurā pēc mūsu ielūguma piedalījās lielākā daļa vadošo Dakāras futbola akadēmiju. Turnīrā piedalījās 12 komandas, kuru spēlētāju vidējais vecums ir 15 – 18 gadi. Spēles notika katru dienu, un kalendārs bija ļoti intensīvs," RFS mājas lapā citēts Usovs. 

Turnīrā Senegālā piedalījušies 200 vietējie futbolisti. 

RFS pārstāvjiem turnīrā interesanti šķituši divi līdz četri futbolisti, bet no viņiem parasti pieejams viens vai labākajā gadījumā divi. Labākie spēlētāji parasti ir apsolīti lielajām Eiropas komandām, un viņus piesaistīt ir gandrīz nereāli.

Vairāki no turnīrā redzētajiem spēlētājiem RFS komandai nākamajā gadā varētu pievienoties pārbaudēs Turcijā vai Latvijā.

Gambijā RFS pārstāvji apmeklējuši augstākās līgas spēles. Tāpat paviesojušies vairākās akadēmijās un organizējuši pārbaudes spēles, lai būtu iespēja novērtēt interesējošos spēlētājus. Klātienē vēroti arī vairāki treniņi.

Klubs apsver pāris Gambijas spēlētāju izpirkumu iespēju. "Viņi ir jaunatnes izlašu dalībnieki, ļoti interesanti spēlētāji ar lielu potenciālu. Tāpat noteikti kāds spēlētājs atbrauks uz pārbaudi Turcijā," pauda Usovs. 

RFS aizvadītajā sezonā Latvijā izcīnīja "dubli" - uzvarēja Latvijas čempionātā un Latvijas kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu