Covid-19 uzliesmojums NHL: Pirms Ziemassvētkiem atceltas vēl vairākas spēles

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālā hokeja līga (NHL) Codiv-19 uzliesmojuma uzliesmojuma atcēlusi vēl vairākas regulārā čempionāta spēles pirms Ziemassvētkiem.

NHL līdz Ziemassvētku pārtraukumam bija atlikuši tikai divi mači - otrdien Vašingtonas "Capitals" viesos bija jātiekas ar Filadelfijas "Flyers", bet Vegasas "Golden Knights" savā laukumā jāuzņem Tampabejas "Lightning". Tiesa, "Capitals" - "Flyers" mačs otrdien tika atcelts, bet "Golden Knights" - "Lightning" spēles liktenis vēl nav zināms.

NHL trešdienas mači Covid-19 dēļ jau iepriekš tika atcelti, bet nu pārceltas arī piecas ceturtdienas spēles, dodot visām komandām ilgāku atkopšanās laiku.

Kā zināms, svētdien Latvijas vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētā Kolumbusas "Blue Jackets" vienība līdz ar Monreālas "Canadiens" pirmdien tika pievienota tām komandām, kuru spēles saistībā ar pozitīviem Covid-19 gadījumiem nenotiks vismaz līdz 26.decembrim.

Lēmumu pieņēmusi NHL kopā ar NHL spēlētāju asociāciju (NHLPA) un klubu ārstiem.

Pirmdien "Blue Jackets" izbraukumā bija paredzēts tikties ar Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres", tikmēr "Canadiens" izbraukumā vajadzēja spēkoties ar Ņujorkas "Islanders".

Kā zināms, iepriekš NHL apturēja Floridas "Panthers", Kolorādo "Avalanche", Bostonas "Bruins", Nešvilas "Predators", Detroitas "Red Wings" un Toronto "Maple Leafs" spēles.

"Mēs šeit neko nevaram darīt," pēc pirmdienas vienīgā notikušā mača, kurā Dalasas "Stars" ar 7:4 pieveica Minesotas "Wild", teica dalasiešu uzbrucējs Džeimijs Benns. "Tagad galvenais ir komandu spēlētāju, treneru un personāla veselība un drošība. Cerēsim, ka [saslimušo] skaits mazināsies un pēc Ziemassvētkiem atgriezīsimies pie hokeja."

Jau ziņots, ka svētdien NHL nolēma, ka vismaz līdz Ziemassvētkiem netiks aizvadītas spēles starp ASV un Kanādas komandām.

Kopumā pārceltas jau vairāk nekā 40 spēles, tomēr NHL vadība norāda, ka sezona turpināsies un pārceltie mači tiks izspēlēti.

Ziemassvētku pārtraukums NHL paredzēts no 23.decembra līdz 26.decembrim.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu