Aparjodei nebūs jāveic operācija; par dalību Pekinas spēlēs skaidrības nav

CopyDraugiem X Whatsapp
Kendija Aparjode
Kendija Aparjode Foto: AP/Scanpix

Latvijas kamaniņu braucējai Kendijai Aparjodei pēc gūtā pēdas lūzuma nebūs jāveic operācija un ir cerība, ka viņa varētu atveseļoties līdz Pekinas olimpiskajām spēlēm, atklāja Latvijas kamaniņu izlases menedžeris Kristaps Mauriņš.

Aparjode vienā no treniņbraucieniem Īglsas trasē Austrijā, neveiksmīgi izbraucot devīto virāžu, guva pēdas lūzumu un nestartēja Pasaules kausa piektajā posmā.

"Tikai veikts rentgens, atkal apstiprinājās tas, ko iepriekš teica - pēdas lūzums," teica Mauriņš. "Lūzums ir, bet operācija nav vajadzīga. Tagad viņai uzliks speciālu ģipsi, lai varētu vieglāk pārvietoties un atliek tikai gaidīt. Kaut kad janvāra vidū pirms olimpiskā sastāva paziņošanas droši vien būs jātaisa atkal rentgens, jāskatās kāds būs atveseļošanās process un tad domāsim par olimpiskajām spēlēm, bet ļoti ceram, ka viņa varēs startēt Pekinā."

Nākamais Pasaules kausa posms kamaniņu sportā tiks aizvadīts Vinterbergas trasē, kam sekos posms Siguldas trasē janvāra sākumā. Abos Pasaules kausa posmos Latvijas kamaniņu braucēja noteikti nepiedalīsies.

"Protams, tagad ir skaidrs, ka Vinterberga un Sigulda, nākamie divi kausa posmi tiks izlaisti. Viņai jāpaliek mājās, bet var trenēt fizisko sagatavotību, ķermeņa augšdaļu," skaidro Mauriņš.

"Par tālākiem plāniem, Eiropas čempionātu un olimpiskajām spēlēm, šobrīd ir pāragri runāt. Jāgaida apmēram divas trīs nedēļas, lai uztaisītu kontrolrentgenu."

Savukārt Ulla Zirne, kura piedzīvoja kritienu treniņbraucienā Altenbergas trasē pirms gandrīz divām nedēļām, pašlaik atgūstas no pleca traumas un varētu startēt Pasaules kausa posmā Siguldā.

"Trauma tomēr nebija tik nopietna, kā sākumā likās, kā varētu būt. Visticamāk mēs viņu varēsim redzēt Pasaules kausa posmā Siguldā. Tā kā Kendija būs ārā, viņai būs arī iespēja startēt pamatsacensībās, bet uz Vinterbergu Ulla vēl nedosies," teica Mauriņš.

Šosezon pirmajā posmā Ķīnā Aparjode izcīnīja 13.vietu, bet Sočos attiecīgi otro un trešo vietu, kā arī bija ceturtā Sprinta kausā. Savukārt pirms nedēļas notikušajā posmā Altenbergā sportiste izcīnīja septīto vietu. Pasaules kausa kopvērtējumā Aparjode ierindojas ceturtajā vietā ar izcīnītu 291 punktu. Tikmēr Zirne piedalījās tikai vienās Pasaules kausa pamatsacensībās Sočos, kur ierindojās 24.vietā.

Pēc sezonas ievada Jaņcjinas trasē vairākām ekipāžām uz nākamo posmu norises vietām netika atsūtīta daļa no tehnikas un ekipējuma. Starptautiskā Kamaniņu sporta federācija (FIL), ņemot vērā radušos nevienlīdzīgo situāciju, lēma mainīt kvalifikācijas noteikumus Pekinas olimpiskajām spēlēm, proti, atlasē ņemot vērā nevis šīs sezonas pirmos septiņus posmus, bet labākos četrus rezultātus no šiem septiņiem posmiem.

Katra valsts olimpiskajās spēlēs varēs tikt pārstāvēta ar maksimums trīs vīriešu un sieviešu vieniniekiem, kā arī divām vīriešu divnieku ekipāžām.

Jau 2022. gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16. janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23. janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10. februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu