"TTT Rīga" Maskavā izcīna svarīgu uzvaru Eirolīgas spēlē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"TTT Rīga" basketbolistes
"TTT Rīga" basketbolistes Foto: Instagram/ @tttriga

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" otrdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē pārspēja Maskavas MBA vienību.

Rīgas komanda viesos ar rezultātu 68:61 (22:15, 13:11, 16:17, 17:18) pārspēja Maskavas MBA.

Uzvara rīdziniecēm ļauj nostabilizēties A grupas labāko sešiniekā un optimistiski raudzīties uz Eirokausu sezonas turpinājumu pēc apakšgrupu turnīra.

"TTT Rīga" rindās ar 20 punktiem un sešām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Ieva Pulvere, 13 punkti, astoņas atlēkušās bumbas un septiņas rezultatīvas piespēle bija Džesminai Tomasai, desmit punktus guva Vanesa Jasa, bet 11 atlēkušās bumbas izcīnīja un četras bumbas pārtvēra Daugile Šarauskaite.

MBA vienībā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Anna Leškovceva.

"TTT Rīga" ar izcīnītām četrām uzvarām desmit spēlēs A grupā nostiprinājusies piektajā vietā, bet Maskavas vienība ar diviem panākumiem un astoņiem zaudējumiem ir septītā no astoņām komandām.

Pretinieces maču sāka rezultatīvi, ātri iegūstot vadību ar 8:2, taču turpinājumā viešņas atbildēja ar trīs tālmetieniem pēc kārtas un kopumā izrāvienā guva 14 punktus. Pēc desmit nospēlētām minūtēm Mārtiņa Gulbja vadītajai komandai bija septiņu punktu pārsvars (22:15), bet pirms puslaika pārtraukuma Latvijas vienībai plus deviņi punkti (35:26).

Pulveres precīzais tālmetiens trešās ceturtdaļas vidū pirmo reizi deva rīdziniecēm 14 punktu pārsvaru (48:34), bet pirms noslēdzošā ceturkšņa komandas šķīra astoņi punkti - 51:43. Jau ceturtās ceturtdaļas pirmajā minūtē savu piekto piezīmi nopelnīja un maču noslēdza Šarauskaite, bet trīsarpus minūtes pirms pamatlaika beigām šī paša iemesla dēļ malā devās Pulvere.

Viešņas palika bez spēlētājām, ar kurām laukumā iekrāja vislielāko pārsvaru, taču uzvaru neizlaida. Turpinājumā Jasa iemeta divus "sodiņus" un arī tālmetienu, vēlreiz panākot 14 punktu pārsvaru (67:53), bet pēdējās pāris minūtēs maskavietes būtiski neatspēlējās.

Rīdzinieces otro apli uzsāka ar 60:75 zaudējumu viesos pret čempionvienību Jekaterinburgas UGMK, kam sekoja zaudējums mājās Salamankas "Perfumerias Avenida", piekāpjoties ar rezultātu 51:71.

Savukārt Maskavas vienība otro spēļu apli sāka arī ar zaudējumu Salamankas vienībai ar rezultātu 69:77. Pēdējā aizvadītajā spēlē maskavietes ar rezultātu 61:92 atzina Prāgas ZVVZ USK pārākumu.

Pirmajā komandu savstarpējā spēlē uzvaru ar 64:59 mājās izcīnīja "TTT Rīga". Rezultatīvākā šajā mačā ar 19 gūtajiem punktiem bija Džesmina Tomasa.

Eirolīgas pamatturnīrs noslēgsies 2022.gada 1.februārī. Katras grupas četras labākās komandas kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, bet piekto un sesto vietu īpašnieces sezonu turpinās Eiropas kausā.

Par čempionēm pagājušajā sezonā kļuva Jekaterinburgas UGMK, finālā uzvarot Salamankas "Perfumerias Avenida".

"TTT Rīga" iepriekšējā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Turnīrs notika pēc "burbuļa" principa divos sabraukumos, bet šosezon komandas atgriezušās pie ierastā formāta. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā, kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20.reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu