Oficiāli: NHL hokejisti nepiedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Edijs Pālens/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētāji nepiedalīsies Pekinas olimpiskajās spēlēs, līgai neparedzot pārtraukumu, līga paziņoja trešdien.

(Papildināts viss teksts.)

"The Athletic" jau ziņoja, ka NHL un NHL spēlētāju asociācija (NHLPA) vienojušās par lēmumu nedoties uz februārī gaidāmajām 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

NHL trešdien paziņoja, ka NHL spēļu pārtraukuma, lai līgas hokejisti varētu piedalīties 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, nebūs.

Lēmums pieņemts, jo NHL sezonas grafiks ir būtiski traucēts Covid-19 saslimšanas gadījumu skaita pieauguma un pārcelto spēļu skaita pieauguma dēļ, trešdien paziņoja līga.

"NHL ciena NHL spēlētāju vēlmi pārstāvēt savas valstis un piedalīties turnīrā "vislabākajos" sastāvos. Tāpēc esam gaidījuši, cik ilgi vien iespējams, lai pieņemtu šo lēmumu, vienlaikus izpētot visas iespējas, kā mūsu spēlētāji varētu piedalīties 2022. gada ziemas olimpiskajās spēlēs," citēts NHL komisārs Gerijs Betmens.

Olimpiskais hokeja turnīrs

A grupaB grupaC grupa
KanādaKOKZviedrija
ASVČehijaSomija
VācijaŠveiceSlovākija
ĶīnaDānijaLatvija

Latvijas hokeja valstsvienība olimpiskajās spēlēs spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Slovākiju un Somiju. 

"Diemžēl, ņemot vērā pamatīgās izmaiņas NHL sezonas grafikā, ko izraisījuši pašreizējie ar Covid-19 saistītie notikumi, kuru dēļ līdz 23. decembrim jau ir pārceltas 50 spēles, dalība olimpiskajās spēlēs vairs nav iespējama. Mēs atzīstam un novērtējam Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK), Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) un Pekinas spēļu organizācijas komitejas centienus sagaidīt ciemos NHL spēlētājus, taču pašreizējie apstākļi ir padarījuši mums to neiespējamu. Ceram uz dalību olimpiskajās spēlēs 2026. gadā," piebilst Betmens.

Viņš uzsver, ka NHL galvenais mērķis ir bijis un arī paliek laicīgi pabeigt visu NHL pamatturnīru un Stenlija kausa spēles.

Tāpēc, atkal ieviešot stingrus Covid-19 pretpasākumus, tiek plānots jau pārceltajām un nākotnē pārceļamajām spēlēm izmantot datumus no 6. līdz 22.februārim, kuros sākotnēji bija paredzēta hokejistu došanās uz olimpiskajām spēlēm.

Tas nozīmē arī to, ka Latvijas izlasei visticamāk nevarēs palīdzēt NHL spēlējošie Latvijas hokejisti - vārtsargs Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets") un uzbrucēji - Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres").

Olimpiskās spēles risināsies no 4. līdz 20. februārim. 

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu