Par spīti redzes problēmām Markess gatavosies jaunajai "MotoGP" sezonai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Markess
Marks Markess Foto: Reuters/LETA

Spānijas motobraucējs Marks Markess, kuram pēc avārijas radušos redzes problēmu dēļ sezona "MotoGP" klasē beidzās priekšlaikus, turpinās gatavoties 2022.gada sezonai, jo redzes pārbaudes devušas cerības, trešdien paziņoja viņa pārstāvētā komanda "Honda".

Komanda paziņoja, ka Markess "pēdējo divu mēnešu laikā regulāri apmeklējis oftalmologu, lai novērtētu viņa redzes tendences".

"Progress tiek uzskatīts par labvēlīgu, un tādēļ Markess dažas nākamās nedēļās turpinās pildīt piesardzīgu ārstēšanas plānu," lasāms "Honda" komandas mājaslapā publicētajā paziņojumā.

Kopš negadījuma bezceļa treniņa laikā oktobrī Markess cieš no redzes dubultošanās.

28 gadus vecais seškārtējais "MotoGP" pasaules čempions nepiedalījās pēdējos divos sezonas posmos, kā arī decembrī Spānijas pilsētā Heresā notikušajos treniņbraucienos.

"Honda" uzsver, ka pašreizējā situācija neliedz sportistam turpināt "fizisko treniņu plānu, lai fiziski sagatavotos jaunajai sezonai".

Sacensību laikā notikušā avārijā gūtas labās rokas traumas dēļ Markess nepiedalījās visās 2020.gada sezonas un dažās pirmajās 2021.gada sacensībās.

Neskatoties uz rokas vājumu, viņš uzvarēja trīs "MotoGP" posmos, lai pasaules čempionāta kopvērtējumā iegūtu sesto vietu.

Redzes dubultošanās problēma spānim bija jau karjeras sākumā pēc "Moto2" klases sacensībās Malaizijas "Grand Prix" 2011.gadā notikušas avārijas. Redzes problēmu dēļ viņš "Moto2" sezonu nepabeidza.

Markess "MotoGP" pasaules čempiona titulu ieguva 2013., 2014., 2016. un 2017.-2019.gadā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu