Vītoliņš: NHL lēmums palielina Latvijas izlases izredzes Pekinā (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Harijs Vītoliņš
Harijs Vītoliņš Foto: Latvijas Hokeja federācija

Treneris Harijs Vītoliņš uzskata, ka Latvijas hokeja izlases izredzes 2022. gada Pekinas olimpiskajās spēlēs ir kļuvušas labākās pēc tam, kad Nacionālā hokeja līgas (NHL) nolēma savus spēlētājus uz Olimpiādi nesūtīt.

NHL un NHL spēlētāju asociācija (NHLPA) trešdien vienojās par lēmumu nedoties uz februārī gaidāmajām 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Tas nozīmē arī to, ka Latvijas izlasei, visticamāk, nevarēs palīdzēt NHL spēlējošie Latvijas hokejisti - vārtsargs Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets") un uzbrucēji - Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres").

"Protams, gribētos būt svētkos, kur tiekas visi labākie, lai varētu reāli novērtēt savus spēkus. Bet, no otras puses, tas nedaudz palielina mūsu izredzes nospēlēt labāk," "Gazeta.ru" norādīja Vītoliņš. 

Latvijas hokeja valstsvienība olimpiskajās spēlēs spēlēs vienā apakšgrupā ar Zviedriju, Slovākiju un Somiju.

"Bez NHL spēlētājiem Eiropas valstu valstsvienībās līmenis būs līdzīgāks. Nesen spēlējām pret Slovākiju, kas bija optimālajā sastāvā. Spēle bija līdzvērtīga. Jā, zaudējām, bet rezultāts šobrīd nav svarīgākais. Mums pat bija vairāk momentu, bet pievīla realizācija un disciplīna. Varam cīnīties pret jebkuru komandu. Mums būs iespējas, un viss ir atkarīgs tikai no mums pašiem," norādīja Vītoliņš. 

Treneris cer, ka komandai Pekinā varēs palīdzēt aizsargs Kristiāns Rubīns, kurš šosezon piedzīvoja debiju NHL. Pasaules spēcīgākajā līgā viņš Toronto "Maple Leafs" sastāvā laukumā devās trijās spēlēs. Sezonas lielāko daļu viņš pavadījis Amerikas Hokeja līgas (AHL) vienībā Toronto "Marlies". 

"Mums ir aptuvens priekšstats par to, uz kādiem spēlētājiem varam paļauties," pauda Vītoliņš. 

Olimpiskās spēles Pekinā risināsies no 4. līdz 20. februārim.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu