Latvijas handbola izlase sāk gatavoties RD kausam un kvalifikācijas spēlēm

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas handbola izlases spēlētāji
Latvijas handbola izlases spēlētāji Foto: Publicitātes foto

Latvijas vīriešu handbola izlase pirmdien, 20. decembrī, sāka gatavošanos Rīgas Domes (RD) kausa, kā arī Eiropas un pasaules čempionātu kvalifikācijas spēlēm, vēsts Latvijas Handbola federācija (LHF).

Līdz svētkiem izlase aizvada treniņnometni Dobelē, pēc tam dosies īsās svētku brīvdienas. Savukārt 27. decembrī aizvadīs treniņus Rīgā, bet 28. un 29. decembrī paredzētas spēles "Rimi olimpiskajā centrā".

Rīgas Domes kausā notikušas nelielas izmaiņas dalībnieku sastāvā. Covid-19 ierobežojumu dēļ Baltkrievijas izlase uz Latviju nedosies, tādēļ, lai turnīrs norisinātos pilnvērtīgi - ar četru komandu dalību, RD kausā spēlēs Latvijas B izlase.

"Esam priecīgi, ka, neskatoties uz esošo situāciju pasaulē un turnīra organizēšanas laikā sastaptajām grūtībām, spējām vēl šī gada izskaņā noorganizēt tradicionālo Rīgas Domes kausu, kurš pēc divu gadu pārtraukuma atgriežas Latvijas sirdī, Rīgā, "Rimi olimpiskajā centrā"", sacīja LHF ģenerālsekretāre Līga Bīriņa.

"Kopš pirmdienas aizvadām treniņnometni Dobelē. Šajos treniņos lielāko uzsvaru liekam uz fizisko sagatavotību. Rīta treniņos handbola bumbām nepieskaramies, bet vakaros ir taktikas treniņi, saglabājot augstu intensitāti. Runājot par sastāvu, ir prieks, ka Māris Veršakovs un Ingars Dude ir atraduši iespēju pievienoties Latvijas izlasei uz Rīgas Domes kausa spēlēm. Ir skaidrs, ka viņi abi nebūs pieejami uz visām kvalifikācijas spēlēm, bet to mēs vēl skaidrojam, precizējam, tādēļ informācija sekos. Ir spēlētāji, kuri veselības problēmu un mikrotraumu dēļ Rīgas Domes kausā palīdzēt nevarēs, piemēram, Nils Miķelsons un Rihards Leja. Artūrs Kuģis pievienosies pēc Jaunā gada," norādīja Latvijas vīriešu izlases galvenais treneris Sandris Veršakovs.

Rīgas Domes kausā Latvijas komandas mērķis būs iespēlēt komandu, gatavoties kvalifikācijas spēlēm.

"Protams, ka arī rezultāts ir svarīgs, bet šīs būs vērtīgas spēles, lai gatavotos un iespēlētu visa veida variācijas mūsu sastāvā. Diemžēl Baltkrievijas komanda nevarēs ierasties, tādēļ tika izveidota Latvijas klubu (B) izlase, kuru vadīs Arnolds Straume. Skaidrs, ka šajā komandā spēlēs liela daļa U-19 izlases spēlētāju, kas arī viņiem ir vērtīgi, jo būs lielāks spēles laiks, plus arī mums treneriem būs iespēja viņus redzēt darbībā pret pieaugušo izlasēm," pauda Veršakovs.

Precīzi komandu sastāvi tiks publicēti pirms Rīgas Domes kausa spēlēm.

Rīgas Domes kauss norisināsies 28. un 29. decembrī "Rimi olimpiskajā centrā".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu