Kā 14 gadu vecumā kļūt par pasaules čempionu kartingā (2)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Tomass Štolcermanis. Šis vārds ir jāiegaumē, jo tā sauc Latvijas autosporta jauno zvaigzni, kurš Bahreinā izcīnījis pasaules čempiona titulu kartingā "Rotax MAX Challenge" finālsacensībās "Junior" klasē, 72 braucēju konkurencē.

Tomass Štolcermanis ir uzaudzis Ātruma cilts skatītāju acu priekšā un nu paveicis to, kas citiem Latvijas autosportistiem nav bijis pa spēkam, tajā skaitā arī Tomasa ģimenes kungiem. Viņa vectēvs Vladislavs Šlēgelmilhs savulaik mēģināja gūt starptautiskus panākumus, arī tēvs Mareks Štolcermanis centās, bet krusttēvam Haraldam Šlēgelmilham gandrīz sanāca tikt līdz F1. Tomass ir otrais pasaules čempions Štolcermaņu ģimenē – viņa mamma, autosportiste un bobslejiste Nellija Štolcermane 2006. gadā izcīnījusi pasaules čempiones titulu ūdens motociklu sportā.

Tomass Bahreinā bijis ātrākais teju visos braucienos, sākot no treniņiem līdz finālam. Sarunā ar Paulu Timrotu viņš stāsta, ka piedzīvojis šoku, kad finālbraucienā trasē parādījās dzeltenie brīdinājuma karogi un tika zaudēts iepriekš sasniegtais ātrums. Tomass tajā brīdī iejuties Lūisa Hamiltona lomā, tomēr atšķirībā no Hamiltona, Tomasam izdevās saglabāt mieru un pilnā gāzē tikt līdz uzvarai. Viņš arī atklāj, ka pirms starta noskaņojas būt dusmīgs, iedvesmojoties no māsas, arī kartinga sportistes Alises piemēra.

Foto: Ekrānuzņēmums no video

Valdislavam Šlēgelmilham, Tomasa vectēvam bija sajūta, ka viss būs labi, tomēr viņš sacensību laikā satraucies par nekaunīgo konkurentu, kurš neatlaidīgi sekoja Tomasam. Vladislavs uzskata, ka 2022. gads zvaigznēs ierakstīts kā Tomasa gads un priecājas, ka slava jaunajam čempionam nav sakāpusi galvā. Viņš pats savulaik bijis tik traks, ka dēla karjeras vārdā uzbūvējis "333" kartinga trasi un paredz, ka mazdēla talants aizvedīs tālu.

Vai nākotnē redzēsim Tomasu F1 braucēju rindās un cik jauno braucēju ģimenei izmaksā ceļš no kartingiem līdz formulai, noskaidrosim jaunajā Ātruma ciltssērijā.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu