Video ⟩ Porziņģa rezultatīvais sniegums neglābj "Mavericks" no zaudējuma Ziemassvētku spēlē (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: AP/Scanpix

Svētdien, 26. decembrī, ar rezultatīvu sniegumu pēc savainojuma laukumā atgriezās latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis. Viņa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" vienība gan piedzīvoja zaudējumu Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Ziemassvētku spēlē.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 116:120 (34:25, 29:40, 27:25, 26:30) piekāpās Jūtas "Jazz".

Porziņģis, atgriežoties laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas, uz parketa pavadīja 33 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā izcēlās ar 27 punktiem (8/13 2p., 0/5 3p., 11/13 1p.), kā arī deviņām atlēkušajām bumbām. Tāpat liepājnieka kontā arī divi bloķēti metieni, trīs rezultatīvas piespēles un viena pārķerta bumba. 

"Mēs pamatīgi cīnījāmies," pēc mača atzina Porziņģis, kurš pēdas savainojuma dēļ izlaida divas iepriekšējās spēles. "Taču ar to bija par maz [lai uzvarētu]."

"No šī mača varam paņemt daudz ko pozitīvu," neskatoties uz neveiksmi teica latviešu basketbolists. "Mēs enerģiski cīnījāmies, atbalstījām viens otru. Ar šādu spēli varam tikt tālu. Cerams, ka drīzumā komandā atgriezīsies iztrūkstošie spēlētāji un mēs ieiesim [labā spēļu] ritmā."

"Maverics" aizvadītajā mačā pirmo reizi sezonā bija jāiztiek bez Doriana Finneja-Smita, kurš spēlē nepiedalījās ar Covid-19 nesaistītu apstākļu dēļ, kā arī Covid-19 drošības protokolā ievietotajiem Lukas Dončiča, Tima Hārdaveja jaunākā, Treja Burka, Maksi Klebera, Redžija Bulloka un Džakvorī Maklaflina.

"Mavericks" rindās 27 punktus guva arī Džeilens Bransons, kamēr "Jazz" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Donavans Mitčels.

"Mavericks" ar 15 uzvarām un 17 zaudējumiem Rietumu konferencē ierindojas astotajā vietā, kamēr "Jazz" ar izcīnītiem 23 panākumiem 32 mačos ir trešā.

Nākamo spēli Dalasas vienība aizvadīs pirmdien, viesos tiekoties ar Portlendas "Trail Blazers".

Latviešu basketbolists pieļāva arī trīs kļūdas un maču noslēdza ar lietderību +3.

Šī bija trešā reize, kad Porziņģis piedalījās NBA Ziemassvētku mačā. Iepriekš viņš Ziemassvētkos uz parketa devās vēl Ņujorkas "Knicks" sastāvā.

"Mavericks" rindās rezultatīvākā basketbolista godu ar Porziņģi dalīja Džeilens Bransons, kurš 27 gūtajiem punktiem pievienoja arī sešas rezultatīvas piespēles. Savukārt ar 17 punktiem izcēlās Francijas izlases aizsargs Franks Nilikinā.

"Jazz" sastāvā rezultatīvākais ar 33 punktiem bija komandas uzbrukuma līderis Donavans Mičels, bet veterāni Bojans Bogdanovičs un Maiks Konlijs pievienoja attiecīgi 25 un 22 punktus.

Zīmīgi, ka šajā spēlē trim no pieciem "Jazz" sākumsastāva basketbolistiem lietderības koeficients ir krietnos mīnusos (-18 Mičelam un Bogdanovičam, -21 Rojsam O'Nīlam). Savukārt "Mavericks" rindās visi sākumsastāva vīri ir "plusos". Noteicošais šajā reizē bija rezervistu sniegums, jo Dalasas sastāvā nevienam basketbolistam, kurš nāca no soliņa, +/- rādītājs nav pozitīvs, savukārt "Jazz" rindās visiem rezervistiem šis rādītājs ir pozitīvs.

"Mavericks" joprojām turpina spēlēt bez komandas līdera Lukas Dončiča, kurš ārstē potītes savainojumu un komandai nevar pievienoties arī NBA Covid-19 protokola noteikto ierobežojumu dēļ.

Dalasas komanda šobrīd ar 15 uzvarām 32 spēlēs atrodas Rietumu konferences 8. vietā. Identiska bilance ir arī Minesotas "Timberwolves" komandai, kas tabulā atrodas tieši zem dalasiešiem.

Nākamo spēli dalasieši aizvadīs agrā otrdienas rītā, plkst. 5 pēc Latvijas laika viesojoties pie Portlendas "Trail Blazers".

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu