Mejeri atkal iekļauj Vienotās līgas nedēļas simboliskajā izlasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Mareks Mejeris
Mareks Mejeris Foto: FIBA.com

Latvijas basketbolists Mareks Mejeris no Permas "Parma" iekļauts aizvadītās nedēļas Vienotās līgas labāko spēlētāju pieciniekā.

Mejeris ceturtdien guva 24 punktus un izcīnīja 12 atlēkušās bumbas, kaldinot "Parma" komandas uzvaru Vienotās līgas spēlē.

Permas basketbolisti viesos ar rezultātu 78:61 (16:16, 18:17, 33:13, 11:15) uzveica Krasnojarskas "Jeņisej".

Mejeris ceturtdien laukumā pavadīja 33 minūtes un 32 sekundes, grozā raidot astoņus no 11 divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un abus divus "sodiņus". Tāpat viņš atdeva trīs rezultatīvas piespēles, pieļāva piecas kļūdas, pārtvēra vienu bumbu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja piecas piezīmes, iekrāja pozitīvu +/- rādītāju (+18) un 30 efektivitātes koeficienta punktus.

Labāko pieciniekā iekļauts arī Maskavas CSKA spēlētājs Aleksejs Šveds, kurš svētdien izcēlās ar 16 punktiem, palīdzot savai komandai ar 97:88 pārspēt "Enisey". Tāpat starp labākajiem ir arī Sanktpēterburgas "Zenit" spēlētāji Billijs Beirons un Alekss Poitress, kā arī Mejera komandas biedrs Artjoms Parahovskis.

Mejera pārstāvētā "Parma" ir uzvarējusi piecās no deviņām spēlēm un turnīra tabulā ieņem septīto vietu.

Šosezon pamatturnīrā startē 12 komandas, kas ir par vienu mazāk nekā pagājušajā gadā. Astoņas pārstāv Krieviju, iztrūkstot krīzes skartajai Maskavas apgabala "Himki" komandai, bet pa vienai vienībai ir no Igaunijas, Baltkrievijas, Kazahstānas un Polijas. Trešo sezonu pēc kārtas turnīrā nepiedalās "VEF Rīga" komanda.

2020./2021. gada līgas sezona beidzās ar Maskavas CSKA vienības uzvaru finālsērijā ar 3-0 pār Kazaņas "Unics".

Kopš 2011./2012. gada sezonas CSKA Vienotajā līgā ne reizi nav zaudējusi čempiones godu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu