Video ⟩ Karijs pārraksta NBA vēsturi ar pirmreizēju tālmetienu rekordu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefens Karijs (zilajā formā) izpilda tālmetienu.
Stefens Karijs (zilajā formā) izpilda tālmetienu. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" līderis Stefens Karijs sasniedzis pirmreizēju rekordu, kļūstot par pirmo spēlētāju līgas vēsturē, kurš karjeras laikā realizējis vismaz 3000 tālmetienu.

Karija pārstāvētā "Warriors" ar 86:89 (16:31, 20:29, 25:14, 25:15) zaudēja Denveras "Nuggets", bet amerikānis sasniedza kārtējo līgas rekordu.

Goldensteitas kluba līderis šajā spēlē guva 23 punktus, izcīnīja četras atlēkušās bumbas un veica četras rezultatīvas piespēles.

Mača trešās ceturtdaļas izskaņā Karijs realizēja tālmetienu, kas kļuva par viņa 3000. precīzo trejaci NBA karjerā. Viņš ir pirmais basketbolists līgas vēsturē, kurš karjeras laikā iemetis 3000 trīspunktniekus.

Kopumā mačā Karijs realizēja piecus no 14 izpildītajiem trejačiem, sasniedzot 35,7% precizitāti.

Decembra vidū "Warriors" snaiperis laboja Rejam Alenam piederošo NBA tālmetienu rekordu.

Lai labotu rekordu, "Warriors" zvaigznei vajadzēja realizēt divus tālmetienus, bet viņš iemeta piecus, kopumā gūstot 22 punktus.

Rekorda tālmetienu Karijs iemeta jau pirmajā ceturtdaļā, kad viņam piespēlēja Endrjū Viginss. Pēc tā mača viņa kontā regulārajā čempionātā bija 2977 realizēti tālmetieni.

Šobrīd Karijs karjeras laikā realizējis jau 3004 tālmetienus, pārliecinoši soļojot pretī rekordam savas karjeras finišā, ko pārspēt būs gandrīz neiespējami.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu