Covid-19 dēļ atceļ pasaules U-20 hokeja čempionātu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pasaules U-20 hokeja čempionāts vīriešiem Edmontonā atcelts Covid-19 dēļ, trešdien ziņo Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

IIHF vēsta, ka pēc turnīra Covid-19 Medicīnas grupas un IIHF Medicīnas komitejas ieteikuma IIHF padome ir nolēmusi, ka Covid-19 un koronavīrusa omikrona paveida izplatības dēļ 2022.gada pasaules junioru čempionāts tiek atcelts, lai nodrošinātu visu tā dalībnieku veselību un drošību.

Šāds lēmums pieņemts pēc pozitīva Covid-19 testa gadījuma Krievijas izlasē, kas būtu novedis pie tehniskā zaudējuma trešdien paredzētajā Krievijas un Slovākijas spēlē. Šis mačs pēc Šveices - ASV un Somijas - Čehijas spēlēm būtu jau trešais, kurš tiktu atcelts pozitīvu Covid-19 analīžu dēļ.

Lai nodrošinātu turnīra dalībnieku veselību un drošību, IIHF padome ir secinājusi, ka ar kārtējo - trešo tehnisko zaudējumu divu dienu laikā ir apdraudēta pasākuma sportiskā puse un pasākums ir jāatceļ.

Jau ziņots, ka otrdien tehnisko zaudējumu ar 0:1 pret Šveici saņēma ASV, bet trešdien šāds liktenis spēlē pret Somiju sagaidīja Čehiju.

Pirms gada aiz skatītājiem slēgtām durvīm Edmontonā čempionu titulu izcīnīja ASV, otrajā vietā atstājot Kanādu un trešajā - Somiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu