Video ⟩ Jaunais aizsargs Ozols izrauj Rīgas "Dinamo" uzvaru Ņižņijnovgorodā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Rīgas "Dinamo" hokejisti
Rīgas "Dinamo" hokejisti Foto: DINAMO RIGA

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komanda Rīgas "Dinamo" ceturtdien izbraukumā izcīnīja uzvaru papildlaikā, pārspējot Ņižņijnovgorodas "Torpedo" vienību.

"Dinamo" uzvarēja ar rezultātu 4:3 (2:1, 1:2, 0:0, 1:0), uzvaras vārtus papildlaikā gūstot 20 gadus vecajam Patrikam Ozolam.

Rīdzinieku labā pamatlaikā vārtus guva Gints Meija, Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums.

Pārbagāta notikumiem bija septītā minūte. Vispirms pēc Mārtiņa Karsuma spēka paņēmiena neitrālajā zonā savainojumu guva mājinieks Mihails Orlovs, kurš bija spiests atstāt laukumu, spēlē neatgriežoties.

Deviņas sekundes vēlāk "Torpedo" izvirzījās vadībā. Jūliuss Hudāčeks pēc Damira Žafjarova uzmetiena uz vārtiem tai pieskārās ar ķērājcimdu, taču ripu vārtos ar tenisista cienīgu sitienu iedabūja Kenijs Agostino - 1:0 "Torpedo" labā.

34 sekundes vēlāk pēc Metjū Lorito piespēles rīdzinieki rezultātu izlīdzināja ātrā uzbrukumā divatā pret vienu aizsargu. Pēc Filipa Bunča piespēles ripu vārtos raidīja Meija, gūdams savus piektos vārtus sezonā, - 1:1.

Drīz pēc tam vēl viens līdzīgs uzbrukums padevās Jerem Karjalainenam un Rūdolfam Červenijam, kurš nespēja pārspēt mājinieku vārtsargu Andreju Tihomirovu.

Perioda otrajā pusē rīdziniekiem bija iespēja divreiz spēlēt vairākumā. Pirmo iespēju "dinamieši" izniekoja, bet otro, kad uz sodīto soliņa sēdēja Žafjarovs, izmantoja 12 sekunžu laikā. Dodamies uz vārtiem pēc Nikolaja Jeļisejeva uzmetiena uz vārtiem, pie ripas tika Dārziņš, raidot to vārtsargam starp kājsargiem - 2:1 "Dinamo" labā.

18.minūtē vēl vienu iespēju gūt vārtus no vārtu priekšas neizmantoja Patriks Ozols.

Pirmais periods pagāja ar rīdzinieku pārsvaru, bet otro daudz labāk sāka "Torpedo".

Pēc Edgara Kuldas pārkāpuma pret Endiju Mīlu vairākumā 23.minūtē savus otros vārtus mačā guva Agostino, arī šoreiz trāpīdams vārtos no gaisa - 2:2.

Minūti un 59 sekundes vēlāk precīzi no kreisās laukuma apmales vārtu tālajā stūrī ar vieglu, bet trāpīgu metienu trāpīja Iļja Fedotovs - 3:2 "Torpedo" labā.

Tūlīt pēc tam rīdzinieki palika piecu aizsargu sastāvā, jo sadursmē cieta Kārlis Čukste, kurš bija spiests pamest laukumu.

Spēlei aizritot interesantā un aizraujošā cīņā un abām pusēm izniekojot lieliskus vārtu gūšanas momentus, neizšķirtu ar vieglu, bet precīzu metienu no zonas vidus vārtu kreisajā stūrī panāca Karsums - 3:3. Rezultatīva piespēle tika Ozolam.

Trešajā periodā vairākas reizes viesus glāba Hudāčeks. 56.minūtē pustukšos vārtos netrāpīja Kirils Urakovs.

Pēdējā minūtē labs vārtu gūšanas moments bija Karsumam, kurš ceturtdien savu līgā gūto punktu skaitu palielināja līdz 299 (147+152), taču rezultāts nemainījās, un komandām bija jāspēlē papildlaiks.

Izšķirošais izrādījās aizsarga Ozola reids pa labo laukuma pusi, kas minūti un 58 sekundes pēc papildlaika sākuma beidzās ar uzvaras vārtiem. Ozols ieslidoja zonā, meta pa vārtiem, ripa, kura bija mērķēta vārtu tālajā stūrī, trāpīja pa aizsarga kāju un atlēca pie Ozola, kurš nekavējoties otrreiz meta pa vārtiem, trāpot to tuvajā stūrī, ko, reaģējot uz metienu tālajā stūrī bija atstājis Tihomirovs - 4:3.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 37 punktiem 43 spēlēs pakāpās uz priekšpēdējo vietu Rietumu grupā, bet "Torpedo" ierindojas devītajā vietā ar 47 punktiem 44 mačos. 37 punkti ir arī Maskavas apgabala "Vitjaz", kas ceturtdien izbraukumā tiekas ar Jāņa Jaka pārstāvēto "Soči" vienību.

Pirms ceturtdienas mača Rīgas "Dinamo" pēc divām uzvarām, vispirms ar 3:2 pagarinājumā pieveicot Maskavas apgabala "Vitjaz" vienību, bet pēc tam ar 3:2 pēcspēles metienu sērijā - arī Pekinas "Kuņluņ Red Star", savā laukumā ar 3:4 pagarinājumā zaudēja Omskas "Avangard".

Ņižņijnovgorodas vienība pēdējās divās aizvadītajās spēlēs bija zaudējusi Maskavas vienībām - viesos ar 3:6 "Dinamo" un mājās ar 1:3 - "Spartak".

Abas komandas šosezon trīsreiz jau bija tikušās, Rīgā uzvaru ar 2:1 izcīnot mājiniekiem, Ņižņijnovgorodā "Dinamo" svinot uzvaru pēcspēles metienos ar 4:3, bet decembra vidū Rīgā ar 3:1 uzvarot "Torpedo" hokejistiem.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu