Zariņa pārstāvētā komanda izgājusi tehnisko komisiju un gaida startu (1)

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Dakāras rallija komanda KREDA veiksmīgi ir izturējusi augstās drošības prasības un kvalificējas Dakāras rallijam, kurš sāksies 2022. gada 2. janvārī.

Dakāras komandai KREDA ir izdevies veiksmīgi nokārtot nepieciešamās drošības pārbaudes, lai kvalificētos Dakāras rallijam. Augstās drošības prasības ir ieviestas, lai pasargātu sportistus no iespējamiem savainojumiem. Dakāras rallijā īpaši tiek pievērsta uzmanība drošības prasībām, nosakot augstākos standartus, lai izslēgtu iespējamos negadījumus.

Foto: Publicitātes foto

Šogad katram komandas dalībniekiem bija jāsāk ar Covid-19 antigēna testa veikšanu, jāievēro stingras epidemioloģiskās drošības prasības, lai turpmāk sportisti tiktu palaisti tālāk uz Administratīvo komisiju un Tehnisko komisiju.

Administratīvā komisija pārbaudīja visas formalitātes, tai skaitā, licences, sertifikātus un dalībnieku personas datus. Katram sportistam ir nepieciešams parakstīt dokumentus par Saūda Arābijas likumu ievērošanu, kā arī starptautisko sacensību noteikumu un normu ievērošanu. Jāiesniedz oficiālā fotogrāfija sacensību organizatoriem un jāsaņem pielaides čips, kas satur informāciju par sportistu.

Foto: Publicitātes foto

Tehniskās komisijas (TK) veiksmīga iziešana ir ilgāks un piņķerīgāks process. Nupat, tajā pārbaudīja sacīkšu auto drošības sistēmas un atbilstību FIA noteikumiem, kā arī veica pārbaudi katra sportista kombinezoniem, ķiverēm, veļai, apaviem un Hans sistēmai, kam ir jāatbilst FIA noteikumiem un jābūt sertificētiem ar derīgiem lietošanas termiņiem. Organizatori pievērsa uzmanību, lai tiktu ievēroti automašīnu aplīmēšanas noteikumi un citas rallija organizatoru noteiktās prasības. Fināla TK etapā testētas ugunsdzēsības sistēma, drošības jostu sistēmas, masas slēdža sistēma, lai negadījuma brīdī pasargātu sportistu dzīvības. Vienas no galvenajām negadījumu novērošanas sistēmām ir IRITRACK, kas nodrošina drošu apdzīšanu, kā arī satelīta izsekošanas sistēma, ar kuras palīdzību organizatori spēj izsekot katra sportista darbībām un nelaimes gadījuma atgadīšanās brīdī, sniegt tūlītēju palīdzību.

Foto: Publicitātes foto

Didzis: “Esam pabeiguši pēdējos darbus un formalitātes un varam svinīgi paziņot, ka 2. janvārī startēsim Dakārā. Mūsu mašīna ir droša un atbilst visiem visstriktākajiem sacensību noteikumiem, esam bezgala priecīgi, ka no šodienas oficiāli esam kļuvuši par pilntiesīgiem 2022. gada Dakāras dalībniekiem. Šodien ir bijusi gara un nogurdinoša diena ejot cauri visām komisijām un atbildot uz jautājumiem un atrādot visu ekipējumu un tā dokumentāciju.”

Foto: Publicitātes foto

Antanas: “Ar nepacietību gaidu startu, esam izpildījuši visus mājas darbus un nevaram sagaidīt, ka sāksim braukt. Mums ir lieliska komanda, kas atbalsta un palīdz, lai mēs spētu sekmīgi startēt. Šodien izgājām cauri komisijām un esam priecīgi, ka ar šo brīdi, esam pilntiesīgi Dakāras rallija dalībnieki.”

Foto: Publicitātes foto
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu