Bots/Plūme izcīna ceturto vietu Vinterbergā; brāļi Šici krīt (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas kamaniņu braucēju duets Mārtiņš Bots/Roberts Plūme sestdien Vinterbergas trasē Vācijā izcīnīja ceturto vietu Pasaules kausa sestajā posmā, kamēr Juris un Andris Šici piedzīvoja kritienu un ieņēma 18.vietu, taču saglabāja līderpozīciju kopvērtējumā.

Šici pirmajā braucienā trasi veica 43,584 sekundēs, piekāpjoties tikai vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam, kuri bija 0,123 sekundes ātrāki. Aiz Šiciem bija cits Vācijas duets Tobiass Vendls/Tobiass Arlts, kuri no latviešiem atpalika 0,083 sekundes. Bots/Plūme līderiem zaudēja 0,335 sekundes, kas deva devīto vietu.

Otrajā braucienā Šici piedzīvoja kritienu trases beigu daļā un atvadījās no izredzēm uz labāko trijnieku. Kā pēdējie trasē devās Egerts/Benekens, kuri arī piedzīvoja kritienu. Turpat pie finiša līnijas bija Šici, kuri palīdzēja vāciešiem izkāpt no trases.

Otrajā braucienā labāko laiku uzrādīja Vendls/Arlts, kuri izcīnīja uzvaru arī summā, atstājot aiz sevis divas Austrijas ekipāžas. Tomass Štoijs/Lorencs Kollers bija 0,041 sekundi lēnāki, bet Janniks Millers/Armīns Fraušers atpalika 0,154 sekundes.

Bots/Plūme otrajā braucienā sasniedza piekto labāko rezultātu, kas summā ļāva pakāpties uz ceturto vietu 0,251 sekundi aiz uzvarētājiem, bet pirmais līdz pirmajam trijniekam pietrūka 0,097 sekunžu. Šici uzvarētājiem zaudēja 3,636 sekundes un apsteidza tikai Rumānijas ekipāžu.

Šici kopvērtējumā iekrājuši 588 punktus un ir pirmie, otro vietu ar 527 punktiem ieņem Egerts Benekens, bet trešie ar 486 punktiem ir Vendls/Arlts. Botam/Plūmem 309 punkti dod dalītu desmito pozīciju.

Šici sezonas pirmajos trīs posmos izcīnīja vienu uzvaru un divas trešās vietas, bet Altenbergā palika piektie, toties uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Bots/Plūme. Savukārt Īglsas trasē Šici izcīnīja sudraba godalgas, kamēr Bots/Plūme ieņēma desmito vietu.

Šiciem iepriekšējā sezona bija viena no labākajām karjerā, jo kopvērtējumā viņi izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vienam austriešiem Tomasam Štoijam/Lorencam Kolleram. Viņu kontā bija arī divas uzvaras, Eiropas čempionātā Siguldā un sprintā Insbrukā.

Jaunajiem braucējiem Botam/Plūmam 2020./2021.gada sezona bija izlaušanās sezona, kurā viņi bija astotie kopvērtējumā. Sezonai punktu viņi pielika ar savu karjerā pirmo uzvaru, finišējot pirmie Sanktmoricas trasē. Salīdzinot ar iepriekšējo sezonu, šajā nestartē Oskars Gudramovičs/Pēteris Kalniņš.

Tikmēr vīriešiem pirmais brauciens paredzēt plkst.13.30., bet otrais brauciens notiks plkst.15.05. Tāpat kā divnieku sacensības, arī šīs tiešraidē pārraidīs TV4 un "Sportacentrs.com".

Svētdien sacentīsies sievietes un tiks aizvadīta komandu stafete.

Pasaules kausa sestajam posmam startēt pieteikušies 166 sportisti no 27 valstīm.

Ulla Zirne un Kendija Aparjode iegūto traumu dēļ šajā pasaules kausā nepiedalīsies.

Jau 2022.gada pirmajās divās dienās notiks sestais posms Vinterbergā, Vācijā, bet nedēļu vēlāk kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē, norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu