Eidukai 38. vieta "Tour de Ski" sprinta klasikas kvalifikācijā (1)

CopyDraugiem X Whatsapp
Patrīcija Eiduka
Patrīcija Eiduka Foto: EPA/Scanpix

Latvijas distanču slēpotāja Patrīcija Eiduka sestdien Vācijā ieņēma 38. vietu prestižā "Tour de Ski" seriāla ceturtajā posmā, kurā notika sacensības sprintā klasiskajā stilā.

Kvalifikācijā Eiduka 1,2 kilometrus garo distanci veica divās minūtēs un 50,33 sekundēs, uzvarētājai Johannai Matintalo no Somijas zaudējot 13,36 sekundes. Par savu sniegumu Eiduka nopelnīja 102,13 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) punktus.

Pirmais trīsdesmitnieks, kas iekļuva izslēgšanas cīņās, bija 2,96 sekunžu attālumā. Sprintā klasiskajā stilā Latvijas sportiste pirmo reizi sezonā iekļuva labāko 40 sportistu pulkā, apsteidzot tādas slēpotājas kā Šarloti Kallu no Zviedrijas, Līzu Lomani no Vācijas un Mariju Helēnu Fossesholmu no Norvēģijas.

Iepriekš bija plānots, ka Eiduka pēc ceturtā posma noslēgs dalību tūrē.

Vēlāk finālā uzvaru svinēja krieviete Natālija Ņeprjajeva, kura finišēja divās minūtēs un 36,41 sekundē, par 0,32 sekundēm pārspējot zviedrieti Juhannu Hagstremu un par 0,86 sekundēm Matintalo.

Kopvērtējumā līdere ir Ņeprjajeva, kura par 34 sekundēm apsteidz somieti Kertu Niskanenu, bet vēl četras sekundes simtdaļas atpaliek amerikāniete Džesija Diginsa. Eiduka atpaliek četras minūtes un 27 sekundes un atrodama 43.vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līdere ir zviedriete Frīda Kārlsone ar 483 punktiem, 19 punktus zaudē viņas tautiete Maja Dālkvista, bet 25 punktus atpaliek Diginsa. Eiduka ar 26 punktiem ir 60., bet U-23 ieskaitē latviete ir septītā.

Vīriešu sacensībās finālā pirmās četras vietas aizņēma Norvēģijas slēpotāji. Juhannes Klēbo uzvarēja ar finišu divās minūtēs un 54,77 sekundēs, Ēriks Valness atpalika 0,37 sekundes, Pols Golbergs bija 3,35 sekundes lēnāks, par četrām sekundes simtdaļām pārspējot Ēvenu Nurtugu.

Klēbo ir pārliecinošs tūres līderis, minūti un trīs sekundes atpaliek Golbergs, bet vēl 16 sekundes zaudē krievs Aleksandrs Boļšunovs. Tāpat Klēbo ir pirmais Pasaules kausa kopvērtējumā, kur iekrājis 696 punktus, bet 270 punkti mazāk ir Boļšunovam.

"Tour de Ski" pirmajos divos posmos startēja arī Raimo Vīgants.

Pirmdien un otrdien Fjemmes ielejā notiks noslēdzošie divi posmi. Vispirms būs sacensības klasiskajā stilā ar kopēju startu, bet noslēgumā sportisti veiks desmit kilometrus brīvajā stilā, daļu no distances veicot pret kalnu.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007 .gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu