Video ⟩ Merzļikins nomaina Tarasovu un trešajā periodā ielaiž četras ripas (2)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Latvijas vārtsargs Elvis Merzļikins sestdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā iesaistījās trešajā periodā, neglābdams Kolumbusas "Blue Jackets" komandu no zaudējuma.

"Blue Jackets" mājās ar rezultātu 4:7 (3:0, 1:2, 0:5) kapitulēja Karolīnas "Hurricanes" komandai, kas izcīnīja astoto uzvaru pēdējās deviņās spēlēs.

Sākotnēji bija plānots, ka maču vārtos uzsāks Merzļikins, tomēr pirms spēles tika pieņemts lēmums uzticēt vārtu drošību Daņiilam Tarasovam.

"Blue Jackets" pirmajā periodā guva trīs bezatbildes vārtus, izceļoties Zekam Verenskim, Adamam Bokvistam un mazākumā Gustavam Nīkvistam. Pirms otrās trešdaļas viesu vārtos Anti Rāntu nomainīja Frederiks Andersens, kuru devītajā minūtē pārspēja Aleksandrs Teksjē - 4:0. Perioda turpinājumā Stīvs Lorencs un Breidijs Šei divus vārtus atguva.

Pēc diviem periodiem Tarasovs, kurš bija atvairījis 31 no 33 metieniem, ķermeņa apakšdaļas savainojuma dēļ nevarēja turpināt cīņu un viņa vietā vārtos stājās Merzļikins. Tiesa, viņš sešu minūšu un sešu sekunžu laikā ielaida četrus vārtus, kapitulējot Šei, Nīno Nīderraitera, Ītana Bēra un Lorenca priekšā. Divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām Andrejs Svečņikovs ieraidīja ripu tukšos vārtos un panāca 7:4.

Merzļikins, mainoties pret sesto laukuma spēlētāju, sadūrās ar komandas biedru Jakubu Vorāčeku, radot bažas, vai savainojumā nav iedzīvojies arī "Blue Jackets" pirmais vārtsargs. Merzļikins trešajā periodā tvēra 11 no 15 mestajām ripām, bet visa mača gaitā pretinieki izpildīja kopumā 91 metienu, ieskaitot ripas, kas lidoja rāmī, ārpus tā un tika bloķētas.

Merzļikins pirms šīs spēles 20 mačos bija izcīnījis 12 uzvaras, ielaidis vidēji 3,04 ripas un atvairījis 91,1% metienu.

"Blue Jackets" ar 31 punktu 30 spēlēs ieņem 11.vietu Austrumu konferencē, kur "Hurricanes" ar 47 punktiem 31 cīņā ir pirmajā pozīcijā.

Tikmēr Covid-19 protokols joprojām liedz spēlēt uzbrucējam Zemgum Girgensonam, kura pārstāvētā Bufalo "Sabres" viesos ar 3:4 (1:0, 2:1, 0:2, 0:1) pagarinājumā zaudēja Bostonas "Bruins".

Nedēļas nogalē Covid-19 protokola prasībām vairs nebija jāpakļaujas Vinnijam Hinostrocam un Džefam Skineram. Tieši viņi bija "Sabres" pirmie vārtu guvēji - Hinostrocas precīzais metiens ļāva viesiem pirmo periodu uzvarēt ar 1:0, bet pēc tam uz Kreiga Smita vārtiem atbildēja Skiners. Otrā perioda pēdējā minūtē Alekss Taks panāca 3:1 "Sabres" labā.

Tāpat kā Kolumbusā notikušajā mačā, arī šajā trešajā periodā tika izsēta vadība, trešdaļas pirmajā pusē ar vārtiem izceļoties Nikam Folinjo un Teiloram Holam. Cīņa turpinājās pagarinājumā, kurā pēc nospēlētām 34 sekundēm Čārlijs Koils izrāva "Bruins" komandai uzvaru.

"Sabres" 33 spēlēs iekrājusi 26 punktus un ir 13.pozīcijā Austrumu konferencē, bet "Bruins" ar 32 punktiem 27 dueļos ir četras vietas augstāk.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu