Miks Šūmahers: "Man ir teikuši, ka esam ļoti līdzīgi..."

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Miks un Mihaēls Šūmahers
Miks un Mihaēls Šūmahers Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās formulas (F-1) pilots Miks Šūmahers sarunā ar vācu laikrakstu "Frankfurter Allgemeine Zeitung" pastāstījis par līdzību ar savu tēvu Mihaelu, kā arī par attiecībām ar F-1 čempionu Sebastianu Fetelu.

Leģendārā F-1 pilota Mihaela Šūmahera dēls Miks savu pirmo sezonu autosporta augstākajā līmenī aizvadīja šīs sezonas pastarītes "Haas" rindās, neizcīnot nevienu čempionāta ieskaites punktu.

Tāpat 22 gadus vecais vācu braucējs arī kļuva par pilotu, kura avārijas viņa komandai nodarījušas pašus lielākos finansiālos zaudējumus.

Tomēr savas debijas sezonas gaitā Šūmahers izpelnījās arī vairākas uzslavas. Sezonas izskaņā Kimi Raikonens, kurš ar "liekiem" vārdiem nav izcēlies nekad, norādīja, ka Šūmahers jaunākais ir līdzīgs savam tēvam.

Arī pats Miks Šūmahers sarunā ar vācu laikrakstu norādīja, ka zināmas savā un tēva sniegumā zināmas līdzības saskata: "Man pret viņa sasniegumiem un ieguldīto darbu ir pati lielākā cieņa. Viņam viegli nenāca nekas. Mani aizrauj viņa enerģija un spēja koncentrēties, ko viņš savā laikā demonstrēja. Viņš allaž darbu darīja ar 100% atdevi. Es domāju, ka daļu no tā visa esmu mantojis."

Šūmahers jaunākais gan atzina, ka viņam nepatīk sevi salīdzināt ar citiem.

"Man nepatīk salīdzinājumi. Gribu iet savu ceļu, bet salīdzinājumus ar tēvu es uzklausu. Man ir teikuši, ka [ar tēvu] esam līdzīgi," norādīja Šūmahers.

Diemžēl jaunā pilota tēvs joprojām atkopjas no 2013. gadā piedzīvotā negadījuma kalnos. Tomēr Mika mentora un padomdevēja lomu ir uzņēmies cits vairākkārtējais F-1 čempions, Sebastians Fetels. Tieši Mihaels Fetelu paņēma savā "paspārnē", kad jaunais vācu pilots sāka gaitas F-1.

Tagad lomas ir mainījušās un tieši Fetels pilda pieredzes bagātā pilota lomu, palīdzot sava kādreizējā mentora atvasei.

"Mēs bieži runājam. Sebastians man daudz palīdz. Viņš ir mans mentors. Līdzīgi kā mans tēvs savulaik bija mentors viņam," par "Aston Martin" pilotu izteicās Šūmahers.

Savā F-1 debijas sezonā Šūmahers, kā jau minēts, punktus neguva un sezonu pabeidza dalītā pēdējā vietā, tomēr nereti sacensībās vācietis rādīja labāku sniegumu nekā viņa komandas "Haas" biedrs Ņikita Mazepins.

Septembrī kļuva zināms, ka Krievijas Automobiļu federācijas (RAF) braucējs Mazepins un vācietis Šūmahers pārstāvēs amerikāņu komandu arī tās septītajā sezonā šajā sporta veidā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu