Latvijas kamaniņu braucēju komanda uzvar komandu stafetē Vinterbergā

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas kamaniņu braucēji Roberts Plūme (no kreisās) un Mārtiņš Bots.
Latvijas kamaniņu braucēji Roberts Plūme (no kreisās) un Mārtiņš Bots. Foto: Paula Čurkste/LETA

Latvijas komanda ar Elīzu Tīrumu, Kristeru Aparjodu un divnieku Mārtiņš Bots/Roberts Plūme svētdien, 2. janvārī, Vinterbergas trasē Vācijā Pasaules kausa kamaniņu sportā posmā uzvarēja komandu stafetē.

Latvija startēja kā astotā, kopumā visiem dalībniekiem nobraucot labi, vien Aparjodam un divniekam pieļaujot pa kļūdiņai trases lejasgalā.

Pēc sava brauciena Latvija izvirzījās līderpozīcijās, apsteidzot Kanādu, bet pēc viņiem neviena no piecām komandām nespēja uzrādīt labāku laiku.

Tīruma sieviešu konkurencē pirmajā posmā sasniedza otru labāko laiku aiz vācietes Jūlijas Taubicas, piekāpjoties viņai 0,027 sekundes.

Aparjods atguva vadību, un divnieks nosargāja uzvaru.

Krievijas komandas cerības beidzās jau starta taisnē, rupji kļūdoties Viktorijai Demčenko, bet Itālijas vienības cerības beidzās pēc Andreas Feteres kritiena.

Savukārt Vācijas izlases, kura startēja pēdējā, cerības uz uzvaru iedragāja Johannesa Ludviga likstas brauciena sākumā, Vācijai savā trasē paliekot bez medaļas un ieņemot vien ceturto vietu, Latvijai zaudējot 0,661 sekundi.

Latvijas komanda finišēja pēc divām minūtēm un 24,294 sekundēm.

Par 0,358 sekundēm atpalika Austrija un par 0,508 sekundēm - ASV.

Startēja 13 valstu komandas.

Pasaules kausa kopvērtējumā pirmo vietu ar 291 punktu ieņem Vācija, par punktu atpaliek Austrija, bet uz trešo vietu ar 257 punktiem ir pakāpušās ASVt. Latvija ar 230 punktiem no sestās pozīcijas pakāpusies uz ceturto.

Pirmajā posmā Jaņcjinas olimpiskajā trasē Latvijas komanda stafetē ierindojās ceturtajā vietā, otrajā posmā Sočos latvieši izcīnīja bronzas godalgas, bet iepriekšējās stafetes sacensībās Altenbergā Latvija nefinišēja.

Jau ziņots, ka sestdien Mārtiņš Bots/Roberts Plūme izcīnīja ceturto vietu, kamēr Juris un Andris Šici piedzīvoja kritienu un ieņēma 18.vietu. Vieninieku sacensībās Kristers Aparjods un Gints Bērziņš ieņēma astoto un devīto vietu, kamēr Riks Kristens Rozītis un Artūrs Dārznieks bija attiecīgi 15. un 19.pozīcijā.

Svētdien Elīza Tīruma ierindojās septītajā, Elīna Ieva Vītola astotajā un Sigita Bērziņa 13.vietā.

Nākamnedēļ kamaniņu sportisti pulcēsies Siguldā. Mēneša vidū, 15./16.janvārī, būs astotais posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu