Video ⟩ Rīgas "Dinamo" 2022. gadu sāk ar smagu zaudējumu Nursultanā (4)

CopyDraugiem X Whatsapp

Kārtējo zaudējumu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā pirmdien piedzīvoja sastāva novājinātā Rīgas "Dinamo" komanda, kas Nursultanā ar 1:7 atzina vietējās "Baris" pārākumu. Vienīgos vārtus Latvijas vienības sastāvā guva Mārtiņš Karsums. "Dinamo" spēlēja ar trīs maiņu virknējumiem.

Pirmās trešdaļas ievadā uzbrukumā vairāk spēlēja mājinieki, rīdziniekiem uzbrūkot uzmanīgāk un pirmajās četrās minūtēs nemetot pa pretinieku vārtiem.

Rūdolfs Červenijs un Lukāšs Radils, izejot uzbrukumā divatā pret pretinieku vārtsargu, varēja gūt vārtus, taču ripa vārtos netika raidīta arī pēc atkārtota Arsēna Hisamutdinova metiena.

Spēles 17. minūtē "Dinamo" vārtos neveiksmīgi nospēlēja Jūliuss Hudāčeks un, raidot ripu vārtos zem vārtsarga kājsarga, "Baris" vadībā ar 1:0 izvirzīja Romāns Starčenko.

Tuvojoties pirmās trešdaļas izskaņai, noraidījumu par grūdienu apmalē nopelnīja Mārtiņš Karsums.

Otrās trešdaļas sākumā Rīgas "Dinamo" izturēja mazākumu, taču jau spēlējot vienādos skaitliskajos sastāvos otros vārtus mājinieku labā guva Antons Sagadejevs.

23. minūtē pie vairākuma tika rīdzinieki, taču mazākumā ļoti aktīvi spēlēja mājinieki un "Dinamo" hokejistiem neizdevās izveidot uzbrukuma.

Rīgas "Dinamo" otrajā trešdaļā tika pie vēl viena vairākuma, un arī šoreiz "Baris" devās uzbrukumā spēlējot mazākumā. Uzreiz pēc vairākuma beigām vārtus guva Mārtiņš Karsums, kurš bija pirmais pie atlēkušās ripas pēc sava metiena un ar atkārtotu metienu raidīja to vārtos. Karsumam gūtie vārti bija 300. rezultativitātes punkts KHL karjerā.

Mazāk kā sešas minūtes līdz otrās trešdaļas beigām neveiksmīgi ar nūju nospēlēja Hudāčeks un divu vārtu pārsvaru mājiniekiem atguva Starčenko.

Noslēdzošās trešdaļas ievadā vēl vienu noraidījumu pret Gunāru Skvorcovu nopelnīja mājinieki, taču, neskaitot pagrūstīšanos pie pretinieku vārtiem, iespējas gūt vārtus rīdzinieki neizveidoja.

Spēles 48. minūtē pēc neveiksmīgas spēles aizsardzībā un rikošeta no Rīgas "Dinamo" spēlētāja 4:1 mājinieku labā panāca Jākobs Berjlunds. Pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem Hudāčeku vārtos nomainīja Vladislavs Gross, un mazāk kā minūti pēc vārtsargu maiņas vēl viena ripa lidoja Rīgas "Dinamo" vārtos.

"Dinamo" vēlreiz spēlēja vairākumā, bet mājinieki mazākumā spēlēja tik pat pārliecinoši kā pārējās reizes.

55. minūtē pie diviem noraidījumiem tika Metjū Lorito, vispirms tiekot sodītam par pretinieka turēšanu ar nūju un pēc tam par spēles laika vilcināšanu. Rīdziniekiem mazākumā bija jāspēlē četras minūtes. Pēc divām spēlētām minūtēm mazākumā noraidījumu par sitienu ar celi nopelnīja Hisamutdinovs, atstājot "Dinamo" aizsardzībā trijatā.

Pēc vairākuma izspēles 58.minūtē sestos vārtus mājinieku labā guva Ņikita Mihailis, bet 49 sekundes līdz spēles vēl vienus vārtus guva Romāns Savčenko.

Turnīra tabulā Rīgas "Dinamo" ar izcīnītiem 37 punktiem 44 spēlēs ir pēdējā vietā Rietumu grupā, bet "Baris" austrumu grupā ierindojas astotajā vietā ar 44 punktiem 45 mačos.

Sezonas pirmajā tikšanās reizē uzvaru mājās izcīnīja Rīgas "Dinamo", pārspējot "Baris" ar 3:2.

Izbraukumā svētdien "Dinamo" rindās devās 20 hokejisti - trīs vārtsargi, pieci aizsargi un 12 uzbrucēji: vārtsargi - Jūliuss Hudāčeks, Ēriks Vītols un Vladislavs Gross; aizsargi - Ralfs Freibergs, Patriks Ozols, Džordons Soutorns, Kristaps Zīle un Miks Tumānovs; uzbrucēji - Mārtiņš Karsums, Romāns Červenijs, Metjū Lorito, Nikolajs Jeļisejevs, Lukāšs Radils, Filips Buncis, Jānis Švanenbergs, Gints Meija, Emīls Puarjē, Gunārs Skvorcovs, Arsēns Hisamutdinovs un Edgars Kulda.

Rīgas "Dinamo" izbraukumā devās bez 11 spēlētājiem. Tie ir: Peters Tīvola, Nerijus Ališausks, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Protapovičs, Rīss Skārlets, Daniels Bērziņš, Jere Karjalainens, Kristaps Sotnieks, Hanters Šinkaruks, Kārlis Čukste un Oskars Cibuļskis.

Pēc šīs spēles "Dinamo" izbraukumu noslēgs 5. janvārī ar cīņu pret Ufas "Salavat Julajev".

Rīdzinieki Gagarina kausā nav spēlējuši septiņas sezonas pēc kārtas, aizvadītajā sezonā paliekot pēdējā vietā līgā.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu