Bertāns, visticamāk, nepiedalīsies nākamajā spēlē; Porziņģis vēl nevarēs atgriezties

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: Reuters/ScanPix

Dāvis Bertāns, visticamāk, nepiedalīsies nākamajā Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) čempionāta spēlē, kamēr Kristaps Porizņģis joprojām būs pakļauts Covid-19 protokola prasībām, ziņo komandas.

Abu latviešu pārstāvētajām komandām nākamie mači jāaizvada piektdien (sestdien plkst.3 pēc Latvijas laika). Bertāna pārstāvētā Vašingtonas "Wizards" viesosies pie Čikāgas "Bulls", bet Porziņģa pārstāvētā Dalasas "Mavericks" izbraukumā tiksies ar Hjūstonas "Rockets".

Bertāns trešdienas mačā, kurā "Wizards" savā laukumā ar 111:114 piekāpās "Rockets" vienībai, sastiepa kreisās kājas pēdas vidusdaļu. Šī iemesla dēļ viņa dalība mačā tiek vērtēta kā "apšaubāma".

Covid-19 protokols šobrīd jāievēro ir Entonijam Džillam, Bredlijam Vanameikeram un Tremontam Votersam, Rui Hačimuram fiziskā forma vēl neļauj atgriezties spēlēs, bet Tomass Braients turpina atlabt no krustenisko saišu traumas. Pastāv iespēja, ka Montrezls Herels līdz spēlei pagūs pamest Covid-19 protokolu.

Bertāns šosezon 26 spēlēs vidēji 16 minūtēs guvis 6,5 punktus un izcīnījis 1,9 atlēkušās bumbas. Pagaidām viņa tālmetienu precizitāte (33,6%) iepaliek no iepriekšējās sezonās iespētā, bet pēdējos 11 mačos viņš "trejačus" metis ar 42% precizitāti.

Savukārt Porziņģim pirmdien tika piemērots Covid-19 protokols, kā dēļ viņš izlaidīs trešo spēli pēc kārtas.

Covid-19 protokola dēļ laukumā nedosies arī Bobans Marjanovičs, Villijs Kolijs-Steins turpina nespēlēt personīgu iemeslu dēļ, bet Aizija Tomass šobrīd nav kopā ar komandu. Apšaubāma ir arī "Mavericks" spožākās zvaigznes Lukas Dončiča spēlēšana labās kājas potītes sastiepuma dēļ.

Porziņģis šajā sezonā 26 mačos vidēji 30 minūtēs guvis 20,6 punktus, izcīnījis 8,0 atlēkušās bumbas, atdevis 2,3 rezultatīvas piespēles un bloķējis 1,7 metienus.

"Wizards" ar 19 uzvarām 38 mačos ir devītajā pozīcijā Austrumu konferencē, kamēr "Mavericks" ar 20 panākumiem 38 dueļos ieņem piekto vietu Rietumu konferencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu