M.Dukurs par vāciešiem: Tas bija klaji un nekaunīgi (12)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs.
Martins Dukurs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Mājinieku vāciešu rīcība Pasaules kausa posmā Vinterbergā bija klaja nekaunība, sarunā ar TVNET pēc uzvaras sacīkstēs sacīja skeletonists Martins Dukurs.

Vinterbergas trasē Vācijā piektdien tika anulēti pirmā brauciena rezultāti, kas nelabvēlīgi ietekmēja Latvijas skeletonista Tomasa Dukura pozīciju šajās sacensībās. Viņš bija otrajā vietā pēc pirmā brauciena, bet beigās finišēja piektajā pozīcijā. Savukārt viņa brālis Martins Dukurs bija ātrākais otrajā braucienā un kļuva par sacensību uzvarētāju.

Pirmajā braucienā ātrākais bija Krievijas sportists Aleksandrs Tretjakovs, bet brāļi Dukuri ar vienādu rezultātu dalīja otro vietu. Viņi no līdera atpalika 0,26 sekundes.

Vēlāk tika paziņots, ka pirmā brauciena rezultāti ir anulēti, jo nav ievērots protokols, kas paredz pēc noteikta sportistu skaita tīrīt sniegu.

Par sacensību uzvarētāju kļuva M.Dukurs, apsteidzot vācieti Akselu Jungku par 0,01 sekundi.

"Pirmajā braucienā trase bija mazliet ātrāka tiem, kas startēja beigās. Te jau ir skaidrs, ka viena nācija nenostartēja tik veiksmīgi, cik gribējās, tāpēc tā to visu pagrieza. Tā, kā pašiem ir izdevīgi. Es šīs sacensības noteikti nodēvētu par gana savādām.

Man viss izvērtās veiksmīgi, bet bija tādi, kam tas bija stipri sāpīgi. Šis gadījums mums lieku reizi atgādināja, ka esam tikai izpildītāji. Tur notiek citas spēles, pavisam citā līmenī," sarunā ar TVNET pauda M.Dukurs.

"Krievi, mēs, amerikāņi, angļi, ukrainis - daudzi bija pret pirmā brauciena rezultātu anulēšanu. Kādi 70 procenti no visiem. Daļa nebija objektīvi, jo viņiem pirmais brauciens nebija veiksmīgs, tāpēc tajā saredzēja iespēju ko labot. Ļoti daudzi neiesaistījās, jo baidījās. Šī ir olimpiskā kvalifikācija, bet viena šāda ietiepšanās var ļoti dārgi maksāt. Ja nebūtu olimpiskās sezonas, otrais brauciens būtu boikotēts."

Vinterbergā piektdien nedaudz sniga, taču ar to pietika, lai apmierinātu protestu un atceltu pirmā brauciena rezultātus. Tādējādi uzvarētājs posmā tika noskaidrots otrajā braucienā.

"Tomasam beigās tā piektā vieta pat nebija tik sāpīga, cik tas, kā tas viss tur notika. Kad vēl notika lemšana, ko darīt, vācieši jau sāka sildīties otrajam braucienam. Viņiem jau viss bija zināms. Tas izskatījās ļoti bēdīgi," tiešs bija Pasaules kausa izcīņas kopvērtējuma līderis M.Dukurs.

"Tāda duāla sajūta. Es arī tur iesaistījos un protestēju, ka tā taču nedrīkst. No vienas puses, man tas nebija jādara, jo jākoncentrējas savam darbam, sacensībām. Bet negribas pieļaut, ka viss notiek šādā veidā! Ir iekšējas pārdomas, kā vajadzēja rīkoties. Es gan esmu par to, ka savs viedoklis jāaizstāv. Ja ir netaisnība, tad nedrīkst nodurt galvu un klusēt. Iepriekš, ja vācieši kaut ko tādu darīja, tad aiz muguras, tā gudrāk. Bet šeit tas viss bija klaji un nekaunīgi. Varēja redzēt, ka tie bija viņi. Sāka staigāt pie žūrijas un kaut ko teikt. Bēdīgi."

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006. gada Starptautiskā bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Pēdējais posms janvāra vidū norisināsies Šveicē - Sanktmoricā, dalot arī Eiropas čempionāta medaļas. Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu