Video ⟩ Antarktīdas maratona uzvarētāja: Daudzi tagad domā, ka man ieskaitīta lielā nauda (10)

Mārtiņš Kļavenieks
, Sporta žurnālists
CopyDraugiem X Whatsapp

Pagājušā gada decembrī liepājniece Evija Reine pārsteidza pasauli, uzvarot Antarktīdas maratonā, kā arī sasniedzot jaunu trases rekordu dāmām. Daudzi tagad uzskatot, ka šī uzvara viņu padarījusi bagātu, bet tā nebūt nav.

TVNET sporta podkāsta "Čempionu brokastis" 39. sērijas viešņa ir 2021. gada Antarktīdas maratona čempione Evija Reine, kura par startu šajās sacensībās sapņoja vairāk nekā desmit gadus.

Distancē liepājniece pavadīja četras stundas, sešas minūtes un 11 sekundes, pārspējot sieviešu trases astoņus gadus veco rekordu.

Iepriekšējais trases rekords (4:20:02) piederēja Fionai Ouksai, kura šo rezultātu sasniedza 2013. gadā. Reine to laboja par teju 14 minūtēm.

Trases segums bijis diezgan mīksts, kas būtu pielīdzināms skriešanai pa smiltīm.

Reine ir pirmā Latvijas skrējēja, kura piedalījusies "Antarctic Ice Marathon" jeb Antarktīdas maratonā. Sportistiem trasē bija jāveic četri apļi pamatīgā spelgonī.

Čempione gan TVNET atzina, ka gaiss Antarktīdā bija sauss, tāpēc aukstumu nemaz nevarēja tik ļoti just. Kad viņa atgriezās Latvijā, esot nosalusi daudz vairāk.

Par uzvaru maratonā Reine ieguva medaļu un kristāla šķīvi, bet ne milzu naudas balvu, kā daudziem šķiet.

"Tie, kuri domā, ka esmu saņēmusi lielo naudu - tā nav. Šajās sacensībās naudas balvu nav. Lielākā balva ir gandarījums pēc finiša sasniegšanas," uzsvēra Reine.

Izrādās, ka dalības maksa šajā maratonā ir 18 000 ASV dolāru. Papildus vēl jāsedz visi pārējie izdevumi. Arī nokļūšana Antarktīdā ir ļoti sarežģīta.

Reine divus gadus dzīvoja un strādāja Norvēģijā, lai ātrāk nopelnītu un sakrātu dalības maksai nepieciešamo naudu. Viņa nāk no Liepājas, gluži kā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Sanhosē "Sharks" uzbrucējs Rūdolfs Balcers. Balcers pirms spēlēšanas Ziemeļamerikā pārstāvēja Stavangeras "Oilers", bet Reine šajā pat pilsētā strādāja skaistumkopšanas nozarē.

Skrējēja atzīst, ka viņas nākamais mērķis ir jau šopavasar piedalīties Arktikas maratonā, kas notiks Ziemeļpolā. Tas esot vēl skarbāks un grūtāks skrējiens.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu