Aparjods Siguldā izcīna otro vietu Sprinta kausā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristers Aparjods
Kristers Aparjods Foto: Mareks Gaļonovskis/FotoMan.lv

Latvijas kamaniņu braucēji Juris un Andris Šici svētdien Siguldā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa septītā posma Sprinta kausā, kamēr Kristers Aparjods bija otrais.

Vīriešu divnieku ekipāžu sacensībās Šici mājas trasi veica 31,157 sekundēs, labodami sprinta distances rekordu. Viņi revanšējās par otro vietu pamatsacensībās, kur piekāpās vāciešiem Tonijam Egertam/Sašam Benekenam, kuri šoreiz bija 0,021 sekundi lēnāki.

Arī uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa vācieši - 0,069 sekundes zaudēja Tobiass Vendls/Tobiass Arlts. Tikmēr Mārtiņš Bots/Roberts Plūme bija piektie, Šiciem zaudējot 0,212 sekundes.

Vīriešu vieninieku sacensībās sprinta nogriezni visātrāk veica vācietis Fēliks Lohs, kurš finišēja 27,819 sekundēs. Pamatsacensību uzvarētājs Aparjods pieļāva kļūdu un zaudēja 0,014 sekundes, bet 0,071 sekundi atpalika itālis Dominiks Fišnallers.

Gints Bērziņš ar 0,121 sekundes deficītu bija sestajā vietā. Tikmēr Riks Kristens Rozītis, kurš nolēmis likt punktu karjerai un svētdien aizvadīja savas, visticamāk, pēdējās starptautiskās sacensības Siguldā, piedzīvoja kritienu un samierinājās ar pēdējo 15.pozīciju.

Sieviešu sacensībās uzvaru izcīnīja Krievijas kamaniņu braucēja Tatjana Ivanova, kura finiša līniju sasniedza 31,241 sekundē, vāciete Natālija Geizenbergere bija 0,014 sekundes lēnāka, bet austriete Madeleine Egle zaudēja 0,031 sekundi.

No latvietēm labāko rezultātu sasniedza Ulla Zirne, kura uzvarētājai zaudēja 0,135 sekundes un ieņēma septīto vietu. Elīna Ieva Vītola un Elīza Tīruma aizvadīja neveiksmīgus braucienus, no Ivanovas atpalikdamas attiecīgi 0,703 un 0,712 sekundes, kas deva attiecīgi 13. un 14.vietu - divas pēdējās pozīcijas starp finišējušajām sportistēm.

Zirne iepriekš kanāla TV4 tiešraidē atklāja, ka šīs viņai ir sezonas noslēdzošās sacensības, jo jau nākamajās trasē atgriezīšoties Kendija Aparjode. Savukārt Tīruma, tāpat kā Rozītis, pēc sezonas grasās likt punktu karjerai.

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc septiņām pamatsacensībām un trīs Sprinta kausa posmiem divnieku konkurencē līderi ar 773 punktiem ir Šici, 691 punktu iekrājuši Egerts/Benekens, bet 626 punkti ir Vendlam/Arltam. Botam/Plūmem 419 punkti dod astoto vietu.

Vīriešu vieninieku ieskaitē pirmais ar 737 punktiem ir vācietis Johanness Ludvigs, 636 punkti un otrā vieta ir austrietim Volfgangam Kindlam, bet dalītā trešajā pozīcijā ar 567 punktiem ir Fišnallers un Aparjods. Bērziņš ar 390 punktiem ir desmitais, bet Rozītis un Artūrs Dārznieks ar 206 un 165 punktiem noslēdz pirmo divdesmitnieku.

Sievietēm līdere ar 834 punktiem ir vāciete Jūlija Taubica, 762 punkti otro vietu dod Eglei, bet trešā ar 612 punktiem ir Geizenbergere. Tīruma ar 491 punktu ir piektā, Aparjode ar 303 punktiem 12., Vītola ar 190 punktiem 20., Sigita Bērziņa ar 141 punktu ir 24., kamēr Zirne iekrājusi 91 punktu un atrodas 28.pozīcijā.

Posms Siguldā ir noslēdzošās kvalifikācijas sacensības, kurās tiks noskaidroti tie kamaniņu sportisti, kuri pārstāvēs Latvijas valstsvienību Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs. Ja pirmās divas kvotas jau bija nodrošinājuši Aparjods un Bērziņš, tad par trešo cīnījās Rozītis un Artūrs Dārznieks, kurš sprintam nekvalificējās. Sieviešu konkurencē labākos rezultātus šosezon uzrādījušas Tīruma un Aparjode, bet par trešo kvotu spēkojās Vītola un ārpus Sprinta kausa palikusī Sigita Bērziņa. Divnieku konkurencē uz Pekinu dosies abas divas Latvijas ekipāžas.

Sprinta kausā startēja 15 labākie sportisti pēc pamatsacensībām.

Pēc šīm sacensībām mēneša vidū, 15./16.janvārī, būs astotais Pasaules kausa posms Oberhofā, Vācijā, bet 22./23.janvārī Sanktmoricas trasē, Šveicē norisināsies Pasaules kausa fināls un vienlaikus arī Eiropas meistarsacīkstes.

Sezonas kulminācija būs no 4. līdz 10.februārim, kad Jaņcjinas trasē Pekinā norisināsies cīņa par olimpiskajām medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu