Fijons-Majē izcīna uzvaru Pasaules kausa posmā biatlonā iedzīšanā

CopyDraugiem X Whatsapp
Kentēns Fijons-Majē
Kentēns Fijons-Majē Foto: AFP/SCANPIX

Francijas biatlonists Kentēns Fijons-Majē svētdien uzvarēja Oberhofā Pasaules kausa posmā biatlonā sacensībās iedzīšanā.

Francūzis 12,5 kilometrus garo distanci veica 36 minūtēs un 48,3 sekundēs. Uzvarētājs pieļāva tikai divas kļūdas pirmajā no četrām šaušanām.

Otrajā vietā ierindojās zviedrs Sebastians Sāmuelsons, kurš, pieļaujot vienu kļūdu trešajā šaušanā, Fijonam-Majē zaudēja 9,9 sekundes, bet trešo vietu ieņēma Norvēģijas sportists Tarjeijs Bē, pēc pieļautām trīs kļūdām no uzvarētāja atpaliekot 15,6 sekundes.

Iepriekšējo trīs sezonu Lielā kristāla globusa ieguvējs Juhanness Tīngnēss Bē ugunslīnijā kļūdījās piecas reizes un finišēja 21.vietā, kas ir par septiņām pozīcijām augstāk nekā sprintā.

Savukārt krievs Antons Loginovs, kurš piektdien bija ātrākais sprinta sacensībās, ceturtajā šaušanā pieļāva trīs kļūdas un ierindojās vien piektajā vietā, uzvarētājam piekāpjoties 18,5 sekundes.

Iedzīšanas sacensību kopvērtējumā pēc četriem posmiem vadībā ar 205 punktiem ir Fijons-Majē. Viņam ar 186 punktiem seko Sāmuelsons, bet trešajā vietā ierindojas Francijas sportists Emiljēns Žakelēns, kurš ceturtajā posmā ieņēma 17.vietu, taču kopā ir izcīnījis 158 punktus.

Svētdien arī sievietes aizvadīs iedzīšanas sacensības, kurās Baiba Bendika startēs ar 38. numuru.

Jauno gadu sportisti iesāk ar diviem Pasaules kausa posmiem Vācijā - Oberhofā un Rūpoldingā, janvāra vidū sacenšoties Itālijā - Antholcā-Anterselvā. Februārī olimpiskās spēles uzņems Pekina, bet mēneša beigās sāksies posms Kontiolahti, pēc tam pirmoreiz Pasaules kausa posmam notiekot Otepē trasē Igaunijā. Sezona tradicionāli noslēgsies Oslo.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu