Izlases ceļš uz Pekinu un iespējas olimpiskajās spēlēs

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens/LETA

Teju visas Latvijas uzmanība pēc mazāk nekā mēneša būs pievērsta Latvijas hokeja izlases gaitām Pekinas olimpiskajās spēlēs. Ilgi gaidīts notikums, ņemot vērā arī to, ka valstsvienība olimpiskajā hokeja turnīrā atgriežas pēc astoņu gadu pārtraukuma.

Valstsvienības kandidāti uz treniņnometni pašmājās kopā sanāks 26. janvārī, bet uz Pekinu izlidos 2. februārī. Pāris dienas pirms olimpisko spēļu atklāšanas. 

Pasaule aizvien saskaras ar Covid-19 izraisītajām neērtībām. Pēdējā laikā korekcijas arī sportā ieviesis slimības krietni lipīgākais Omikron paveids, kas nopietni ietekmējis arī Rīgas "Dinamo" komandu, kurā ir nacionālās izlases pārstāvji. 

Ja viss ritēs pēc plāna, tad Latvijas hokejisti Ķīnā aizvadīs divas pārbaudes spēles, tiekoties ar B grupā esošajām Krievijas Olimpiskās komitejas komandu (5. februāris) un Dāniju (7. februāris). 

Gatavojoties olimpiskajām spēlēm, Latvijas izlase divas pārbaudes spēles aizvadīja decembrī Šveicē, kur tikās ar mājinieci un Slovākijas hokejistiem. Šveicei Harija Vītoliņa vadītā komanda piekāpās ar 1:2, bet slovākiem 2:6. 

"Pret Slovākiju var teikt, ka spēlējām labi, bet rezultāts nebija labs. Izveidojām daudzus momentus, bet viņiem viss sakrita. Rezultāts nebūt neatspoguļoja spēles gaitu," sarunā ar TVNET sacīja treneris Artis Ābols. "Pret Šveici mūsu izpildījumā pirmais periods bija vājš; otrais un trešais bija okei, bet vārti tikai viņiem."

Turnīrā Šveicē nepiedalījās vairāki potenciāli līderi - Lauris Dārziņš, Jānis Kalniņš, Miks Indrašis. Kādā sastāvā Latvija piedalīsies Pekinas spēles noteiks Vītoliņš.  

"Daudzi joprojām noteikti atceras izlases startu Sočos, kad izslēgšanas spēlēs tika pieveikta Šveice, bet pēc tam likām pasvīst arī varenajiem kanādiešiem. Līdzjutēji noteikti gaida līdzīgu sniegumu arī Pekinā," pauž "Betsafe" bukmeikeri.

Olimpiskais hokeja turnīrs

A GRUPAB GRUPAC GRUPA
KanādaKOKSomija
ASVČehijaZviedrija
VācijaŠveiceSlovākija
ĶīnaDānijaLatvija

Otrās olimpiskās spēles pēc kārtas bez Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvjiem. Tas nozīmē arī, ka Latvijai nevarēs palīdzēt vārtsargs Elvis Merzļikins (Kolumbusas "Blue Jackets") un uzbrucēji - Rūdolfs Balcers (Sanhosē "Sharks"), Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins") un Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres").

Vītoliņš iepriekš izteicās, ka, nepiedaloties NHL hokejistiem, nedaudz palielinās Latvijas izredzes nospēlēt labāk, bet tas gan ir tikai teorētiski, jo Latvijas pretinieces Zviedrija, Somija un Slovākija spēj nokomplektēt jaudīgus sastāvus arī bez NHL vīriem. 

"Tas, ka nebūs NHL spēlētāju, manuprāt, ir negatīvi. Gribētu, lai ir pilnas tribīnes, lai ir paši labākie hokejisti, bet drīz būs divi gadi, kopš pasaulē ne viss notiek kā ierasts un kā gribētu. Nedomāju, ka pretinieki bez NHL spēlētājiem mums būtu pluss," teica Ābols. 

Latvijas komandas treneru korpusā ir arī Viktors Ignatjevs. Par fizisko sagatavotību gādā Ēriks Visockis, bet video trenera pienākumi ir Pētera Groma pārziņā.

 

"Visdrīzāk cīnīsimies par trešo vietu apakšgrupā ar slovākiem, kas teorētiski dotu iespēju tikt pie nedaudz vieglākiem pretiniekiem izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā," norāda "Betsafe" bukmeikeri. "Latvijas izlase gan nevienā apakšgrupas spēlē nebūs favorīta statusā, tāpēc, mūsuprāt, visdrīzāk noslēgsim apakšgrupu turnīru ceturtajā vietā apakšgrupā, kas dos mums spēcīgākus pretiniekus izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, kurā arī nebūsim favorītu lomā. Tomēr cerēsim, ka Vītoliņam un viņa treneru komandai izdosies sagatavot izlasi tā, lai tai būtu pa spēkam kāds pārsteigums un atkal izdotos pakutināt nervus kādam no hokeja varenajiem."

Pekinas olimpiskās spēles notiks no 4. līdz 20. februārim. 

Raksts tapis sadarbībā ar Betsafe

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu