Točs vēl meklē pārinieku, viens Latvijas izlases volejbolists atteicis piedāvājumam

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Točs
Edgars Točs Foto: FIVB

Latvijas klasiskā volejbola izlases spēlētājs Kristaps Šmits atteicis Edgara Toča piedāvājumam pāriet uz pludmales volejbolu, tāpēc Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas ieguvējs turpina pārinieka meklējumus, viņš pastāstīja intervijā Latvijas Radio raidījumā "Piespēle".

Pagājušā gada septembrī Mārtiņš Pļaviņš un Točs nolēma, ka pēc Pasaules tūres fināla neturpinās kopējo sadarbību. Pļaviņš turpmāk spēlēs kopā ar Mihailu Samoilovu.

Točs 2021. gada nogalē esot izteicis piedāvājumu Latvijas izlases spēlētājam Šmitam, bet viņš ap Ziemassvētkiem informējis, ka paliks klasiskajā volejbolā.

"Atradis es esmu jauniešu grupu, ar ko trenējamies Atvara Vildes vadībā. Tas ir tāds interešu klubiņš. Uzrunāju Kristapu Šmitu. Tikāmies pirms Ziemassvētkiem, bet viņš izlēma no mana piedāvājuma atteikties. Pagaidām viņam galvenais uzsvars ir uz zāli. Tur ir "gulošā" nauda, bet pludmales volejbolā viss ir paša rokās - cik nopelnīsi, tik arī būs. Ja nav Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) atbalsta, tad esi tāds viens un pamests," intervijā sacīja Točs.

"Ir divi vai trīs varianti [jaunā pārinieka izvēlē] tajā pašā treniņgrupā. Tie ir Rūdolfs Stankevičs, Olivers Bulgačs un Ernests Puškundzis. Mums ir vairāki uzaicinājumi doties uz treniņnometnēm. Ja parādīsies kāds labāks variants, tad šogad vēl var mainīt pāriniekus. Punktus skaitīs, bet ne olimpiskā reitinga. Līdz septembrim vēl varu meklēt to īsto, ar kuru sākt krāt olimpiskos punktus."

Lielākie panākumi pludmales volejbolā līdz šim Točam sasniegti pārī ar Pļaviņu. Bez olimpiskā pusfināla sasniegšanas Tokijā jāmin jaunizveidotā dueta uzvara pirmajā kopīgajā turnīrā - Pasaules tūres četru zvaigžņu posmā 2018. gada janvārī Hāgā, kā arī dalīta piektā vieta Pasaules tūres finālposmā 2018. gada augustā Hamburgā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu