Lēbs par septiņām minūtēm sadzēš Al-Atija pārsvaru; posmā uzvar Ēkstrems

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Matiass Ēkstrems Dakaras rallijreidā
Matiass Ēkstrems Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

Zviedrijas autosportists Matīass Ēkstrems pirmdien izcīnīja uzvaru prestižā rallijreida "Dakara" astotajā posmā, kamēr otrajā pozīcijā esošais francūzis Sebastjans Lēbs nedaudz samazināja katarieša Al-Atijas pārsvaru kopvērtējumā.

Pirmdien autosportisti veica 395 kilometrus garu posmu, kuru Ēkstrems ("Audi") pabeidza trīs stundās 43 minūtēs un 21 sekundē. 49 sekundes zaudēja viņa komandas biedrs, francūzis Stefans Peteransels, bet trīs minūtes un astoņas sekundes zaudēja Lēbs ("Bahrain Raid Extreme").

Vēl trīs sekundes aiz pirmā trijnieka palika spānis Karloss Sainss ("Audi"), bet Al-Atija ("Toyota Gazoo") finišēja 11. septiņas minūtes aiz Lēba.

Vairāk nekā 74 minūtes uzvarētājam zaudēja "Kreda" komanda ar latviešu stūrmani Didzi Zariņu un lietuvieši pilotu Antanu Jukneviču sastāvā. Viņiem posmā provizoriski 39.vieta.

Kopvērtējumā Al-Atija Lēbu apsteidz par teju 38 minūtēm, bet vairāk nekā 53 minūtes zaudē Saūda Arābijas pilots Jazīds Al-Radži ("Overdrive Toyota").

Daudz spraigāka cīņa ir motociklu klasē, kur pēc neveiksmes iepriekšējā etapā pirmdien uzvaru svinēja un līderpozīciju kopvērtējumā atguva brits Sems Sanderlends. "GasGas" komandas motosportists finišēja trīs stundās 48 minūtēs un divās sekundes, divas minūtes un 53 sekundes atpalika čīlietis Pavlo Kintanlija ("Monster Energy Yamaha"), bet četras minūtes un 11 sekundes zaudēja austrietis Matīass Valkners ("Red Bull KTM").

Sanderlends vicelīderi Valkneru apsteidz par trīs minūtēs un 45 sekundēm, bet vēl 58 sekundes zaudē iepriekšējais līderis, francūzis Adrjēns van Bēverēns ("Monster Energy Yamaha").

Rallijreids 12 posmu garumā norisināsies līdz 14.janvārim ar finišu Džidā.

"Dakaras" rallijreids norisinās 44.reizi, un trešo reizi pēc kārtas tas notiek Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens aizpagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu