Video ⟩ Girgensonam zaudējums pret čempioni; "Blue Jackets" piekāpjas "Blackhawks"

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs otrdien piedzīvoja Latvijas uzbrucēja Zemgus Girgensona un vārtsarga Elvja Merzļikina pārstāvētās komandas.

Girgensona klubs Bufalo "Sabres" savā laukumā ar 1:6 (0:2, 0:3, 1:1) zaudēja čempionvienībai Tampabejas "Lightning", bet Kolumbusas "Blue Jackets" ar Merzļikinu rezervē ar 2:4 (1:1, 0:1, 1:2) mājās atzina Čikāgas "Blackhawks" pārākumu.

"Ligtning" rindās ar "hat trick" izcēlās Ņikita Kučerovs, bet pa vieniem vārtiem katrs guva Ondžejs Palāts, Entonijs Sirelli un Svīvens Stemkoss, bet "Sabres" rindās vārtus guva Vinnijs Hinostroza.

Krievu uzbrucējam Kučerovam šis bija ceturtais "hat trick" NHL karjerā.

Girgensons laukumā pavadīja 14 minūtes un 55 sekundes, no kurām divas minūtes un 41 sekundi vairākumā. Uzbrucējs metienus pretinieku vārtu rāmī neizpildīja, izdarīja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja četros no pieciem iemetieniem, nopelnīja divas soda minūtes un maču noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr "Blackhawks" sastāvā divi vārti Aleksa Debrinketa kontā, bet pa reizei izcēlās Kelvins de Hāns un Konors Mērfijs, kamēr "Blue Jackets" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Būns Dženers un Gustavs Nīkvists.

Merzļikina konkurents vārtos Jonass Korpisalo atvairīja 16 no 19 pretinieku metieniem.

"Sabres" šis bija sestais zaudējums pēc kārtas un vienība ar 26 punktiem 35 spēlēs Austrumu konferencē ieņem 14. vietu 16 komandu konkurencē, bet "Blue Jackets" ar 33 punktiem 34 mačos ir desmitie.

Uzvaru otrdien izcīnīja Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" vienība, kas viesos ar 4:1 (1:0, 2:1, 1:0) pieveica Anaheimas "Ducks" komandu.

Šajā mačā "Penguins" rindās laukumā pēc savainojuma sadziedēšanas atgriezās krievu centra uzbrucējs Jevgēņijs Malkins, turklāt viņš guva divus vārtus un atdeva rezultatīvu piespēli.

Citā mačā pie uzvaras papildlaikā tika Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" vienība, kas ar 3:2 (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) savā laukumā pārspēja Detroitas "Red Wings" komandu.

Plānots, ka Balcers, kurš nupat atguvies no ceļgala savainojuma un nav spēlējis kopš 4. decembra, laukumā varētu doties ceturtdien, kad "Sharks" savā laukumā uzņems Ņujorkas "Rangers" hokejistus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu