Džokovičam draud brīvības atņemšana par klaji pārkāptiem Covid-19 drošības noteikumiem (28)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Novaks Džokovičs
Novaks Džokovičs Foto: EPA/Scanpix

Vienam no vistitulētākajiem tenisistiem serbam Novakam Džokovičam draud trīs gadu cietumsods, atsaucoties uz attiecīgu dokumentu, "Twitter" vēsta žurnāliste Kārena Svīnija.

20 "Grand Slam" turnīru uzvarētājs Džokovičs klaji pārkāpis Covid-19 epidemioloģiskos drošības noteikumus, par ko iepriekš bija klusējis, bet nu situāciju skaidro savā sociālā tīkla "Instagram" kontā.

16. decembrī Džokovičam tika konstatēts pozitīvs Covid-19 tests. Jau dienu vēlāk viņš Belgradā tikās ar jaunajiem tenisistiem, kuriem pasniedza balvas, bet 18. decembrī sniedza interviju Francijas laikrakstam "L'Équipe" un fotosesijas laikā bija bez maskas.

Viņš atcēla visas savas pārējās aktivitātes, izņemot interviju ar "L'Équipe". 

"Izjutu pienākumu doties uz interviju ar "L'Equipe", jo nevēlējos pievilt žurnālistu, taču es ievēroju sociālo distanci un valkāju masku, izņemot fotosesijas laikā. Pēc intervijas dodoties mājās, lai ievērotu pašizolāciju, secināju, ka tā bija kļūda un piekrītu, ka vajadzēja šo pasākumu pārplānot," "Instagram" raksta Džokovičs. 

Džokovičs Serbijā klaji pārkāpis Covid-19 epidemioloģiskos drošības noteikumus, par ko viņu var sodīt ar trīs gadu brīvības atņemšanu cietumā, atsaucoties uz attiecīgo dokumentu, vēsta žurnāliste Svīnija. Tas ir maksimālais soda mērs. 

Ieceļojot Austrālijā, Džokovičs savā deklarācijā bija norādījis nepatiesu informāciju. Tagad viņš skaidro, ka šo kļūdu pieļāvis viņa aģents. 

"Tas bija cilvēcisks faktors un, protams, neapzināta kļūda. Mēs dzīvojam grūtos pandēmijas laikos, un dažreiz šādas kļūdas var gadīties," pauda Džokovičs. 

Džokovičs apzinās, ka pārkāpis epidemioloģiskos noteikumus. Serbijas premjerministre Ana Brnabiča intervijā BBC sacīja, ka publisku pasākumu apmeklēšana uzreiz pēc pozitīva Covid-19 testa ir klajš pārkāpums.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Laikraksts "The Age" vēsta, ka Austrālijas varasiestādes ņēmušas vērā jaunāko informāciju, kas izskan saistībā ar Džokoviču. Pastāv varbūtība, ka Austrālijas imigrācijas un pilsonības ministrs Alekss Hoks viņu izraidīs no valsts. 

Otrdien Džokovičs Melburnā aizvadīja treniņu, gatavojoties sezonas pirmajam "Grand Slam" turnīram "Australian Open".

Izdevums "Tennis Head" vēsta, ka rūpīgi situācijai ar Džokoviču līdzi seko viņa sponsori. Ja pasaules pirmā rakete izrādīsies vakcinācijas pretinieks, tad vairāki viņa atbalstītāji varētu atteikties no turpmākas sadarbības. 

Džokovičs Austrālijas atklātajā čempionātā uzvarējis deviņas reizes un ar šveicieti Rodžeru Federeru un spāni Rafaelu Nadalu dala "Grand Slam" titulētāko tenisistu godu - viņiem katram ir pa 20 trofejām.

"Australian Open" risināsies no 17. līdz 30. janvārim Melburnā.

Komentāri (28)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu