Video ⟩ Pasaules labākā ātrslidotāja izgāžas olimpiskajā atlasē, bet tomēr dosies uz Pekinu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ērina Džeksone.
Ērina Džeksone. Foto: AFP / Scanpix

Pasaules ātrslidošanas ranga pirmais numurs Ērina Džeksone pēc izgāšanās ASV izlases atlases sacensībās dalībai Pekinas ziemas olimpiskajās spēlēs tomēr brīnumaini ieguvusi ceļazīmi uz četrgades nozīmīgākajām sacensībām, jo cita sportiste atteikusies no došanās uz Ķīnu.

Džeksone piektdien pamatīgi izgāzās ASV izlases atlasē olimpiskajām spēlēm, summā uzrādot tikai trešo labāko rezultātu ātrslidošanā. Lai iegūtu ceļazīmi uz Pekinu, bija jābūt labāko divniekā.

Sava slidojuma laikā viņa bija pārliecinošā vadībā, bet distances vidū neveikli sagrīļojās, kas lika zaudēt ātrumu un summā maksāja vietu olimpiskajā komandā.

Laimes māte Džeksonei uzsmaidīja pēc sacīkstēm, kad komandas biedre Britānija Bouve atteicās no izcīnītās olimpiskās ceļazīmes 500 metru distancē.

"Pirmkārt un galvenokārt Ērina ir izcīnījusi tiesības piedalīties 500 metru slidojumā Pekinā. Viņa tomēr ir pasaules ranga līdere. Neviens tā nav pelnījis iespēju atvest ASV izlasei medaļu kā viņa," pēc sava lēmuma sacīja Bouve.

Džeksone pirmdien sociālās saziņas vietnē "Instagram" pauda, ka ir saviļņota un pateicīga par šādu Bouves rīcību.

Pagājušā gada novembrī Džeksone kļuva par pirmo tumšādaino sportisti, kas uzvarējusi kādā no Pasaules kausa posmiem ātrslidošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu