FIS pieprasījusi Baltkrievijas Slēpošanas savienībai skaidrojumu par abām slēpotājām

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) pieprasījusi Baltkrievijas Slēpošanas savienībai skaidrojumu, kāpēc Svjatlanai Andrjukai un Darjai Dolidovičai deaktivizēti viņu individuālie identifikācijas kodi.

Abas Baltkrievijas slēpotājas aģentūrai "Reuters" paziņoja, ka valsts varas iestādes neļauj viņām piedalīties 2022. gada olimpiskajās spēlēs Pekinā, jo esot paudušas atbalstu opozīcijai.

Viņām nebija iespējas piedalīties atlases sacensībās, lai kvalificētos Pekinas olimpiskajām spēlēm. Baltkrievijas slēpošanas savienības vadītājs Aleksandrs Darakovičs FIS datubāzē esot deaktivizējis viņu individuālos identifikācijas kodus, kuri nepieciešami, lai piedalītos FIS paspārnē esošajās sacensībās.

"FIS apstiprina, ka divu sportistu FIS kodi mūsu datu bāzē pašlaik ir "neaktīvi". FIS sazinājās ar Baltkrievijas Slēpošanas savienību, lai iegūtu visu informāciju par minētajām sportistēm, un gaida skaidrojumu," "TASS" citē FIS pārstāvja teikto.

Baltkrievijas Nacionālā olimpiskā komiteja un Baltkrievijas Slēpošanas savienība ignorējot Andrjukas un Dolidovičas aicinājumus uz saziņu, vēsta Baltkrievijas Sporta solidaritātes fonds (BSSF). 

Abas organizācijas ignorējušas vairākkārtējus slēpotāju pieprasījumus skaidrot situāciju. 

Darakovičs aizliedza Andrjukai un Dolidovičai piedalīties starptautiskās sacensībās un izlases treniņnometnēs Baltkrievijā.

22 gadus vecā Andrjuka izteicās, ka vairs nevēlas dzīvot Baltkrievijā un plāno doties uz Poliju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu