Žabēra par atļauju Džkovičam spēlēt: Tā ir netaisnība

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Onsa Žabēra un Novaks Džokovičs
Onsa Žabēra un Novaks Džokovičs Foto: Reuters/Scanpix/TVNET kolāža

Tunisijas tenisiste Onsa Žabēra uzskata, ka lēmums atļaut Novakam Džokovičam spēlēt "Australian Open" ir netaisnīgs.

"Mums jārespektē viņa lēmums nevakcinēties [pret Covid-19]," medijs "Arab News" citē sieviešu tenisa vienspēļu pasaules ranga 10. vietas īpašnieci.

Žabēra uzskata, ka Austrālijas varasiestādēm kopā ar "Australian Open" rīkotājiem laicīgi bija jāpauž nostāja, ka Džokoviča dalība turnīrā nav vēlama.

"Ceru, ka tas nav politisks iemesls, kā cilvēki apgalvo. Viņš gatavojas vēsturiskai sezonai, tāpēc nevar viņu vainot," domā Žabēra.

Džokovičs karjerā uzvarējis 20 "Grand Slam" sērijas turnīros. Tikpat titulu ir šveicietim Rodžeram Federeram un spānim Rafelam Nadalam. Lieliskais trio kopīgi dala rekordu.

Žabēra norādījusi uz netaisnību, jo Džokovičam ir dota atļauja spēlēt "Australian Open", savukārt Čehijas tenisiste Renata Vorāčova tika deportēta pēc vīzas anulēšanas.

"Tas patiešām ir netaisnīgi, ka viņu deportēja, savukārt viņš varēs spēlēt. Uzskatu, ka WTA un ATP par to būtu atklāti jārunā. Tas ir ļoti, ļoti netaisnīgi," uzsvēra Tunisijas tenisiste.

Vorāčova bija apņēmusies vakcinēties pret Covid-19, taču pēc inficēšanās ar vīrusu viņai bija komplikācijas, kuru dēļ tenisiste atturējusies saņemt poti. 

"Es nosūtīju visus dokumentus. Tie tika apstiprināti. Ja es zinātu, ka pastāv kaut 1% varbūtība, ka kaut kas nav kārtībā, es nebūtu braukusi," BBC citē Vorāčovu.

Sezonas pirmais "Grand Slam" sērijas turnīrs "Australian Open" sāksies 17. janvārī.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu