Latvijas/Lietuvas ekipāža Dakaras rallijreida 10. dienā uzrāda 35. labāko rezultātu

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: KREDA komandas foto

Trešdien tika aizvadīta 10. Dakaras rallijreida diena. Lietuviešu komanda KREDA, kurā brauc pilots lietuvietis Antans Juknevičus un latviešu stūrmanis Didzis Zariņš, sasniedza labāko rezultātu šais sacīkstēs -  35. vietu. Par to TVNET pavēstīja Jānis Zariņš, KREDA komandas pārstāvis Latvijā.

Šogad komandu sacensību sākumā piemeklēja dažādas tehniskas ķibeles, kas liedza turpināt cīnīties par TOP 20. Komandu piemeklēja dažādas tehniskas likstas, sabojājās sporta automašīnas priekšējais reduktors, ātrumkārba lika par sevi manīt un citas būtiskas ķibeles neļāva sacensību sākumā labi startēt, lai iegūtu iespēju cīnīties par pirmo divdesmitnieku.

Didzis Zariņš
Didzis Zariņš Foto: KREDA komandas foto

Desmitajā rallijreida dienā Kreda komanda uzrādīja šogad savu labāko rezultātu 35. vietu, kas ir labs rezultāts, ņemot vērā tehniskās problēmas, kas piemeklēja automašīnu sacensību sākumā. Kreda komandas ekipāžai visu sacensību laiku ir jācīnās, lai tiktu ātrumposma startā augstākās pozīcijās, jo, esot zemākās starta vietās, nākas braukt pa izbraukātiem ceļiem, kas samazina braukšanas ātrumu un kvalitāti. Pēc vakardienas labā ātrumposma rezultāta Kreda komandas ekipāža kopvērtējumā pakāpās uz 50. vietu.

Didzis Zariņš: “Vakardienas ātrumposms bija garš, ar ļoti sarežģītu navigāciju, divus punktus uzreiz nevarējām paņemt. Uz vienu mēs kādas 20 sekundes pazaudējām, uz otru kādas 15 sekundes, jo ir garas distances un kurss lēnām aizpeld, visi ceļi izbraukāti un nevar saprast, kurš ir īstais, tāpēc arī nositās tā navigācija. Lai diena būtu pavisam jautra, finiša karodziņu mēs arī nonesām.”

Foto: KREDA komandas foto

Šobrīd 2022. gada Dakarā ir atlicis šodienas ātrumposms un rītdienas pēdējais ātrumposms un svinīgais finišs. Komandas mērķis šobrīd ir cīnīties līdz galam un godam aizbraukt līdz finišam pēc medaļām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu