Treneris Raimonds Feldmanis par pievēršanos 3x3 basketbolam: “Apetīte aug ēdot!”

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Raimonds Feldmanis un A. Kreipāns SWH studijā
Raimonds Feldmanis un A. Kreipāns SWH studijā Foto: Ekrānuzņēmums

Radio SWH raidījumā "Vakara sporta stunda" 3x3 basketbola komandas treneris un "Trīs zvaigžņu balvas" laureāts nominācijā "Gada treneris" 2021. gadā ieguvējs Raimonds Feldmanis atklāj, kā no klasiskā basketbola pievērsies 3x3, kādas ambīcijas nolicis malā, lai tiktu uz olimpiādi, un kā uzmundrinājis savu komandu olimpiādes sarežģītākajā brīdī – pēc diviem zaudējumiem.

Taujāts par to, vai viņam bija kādas šaubas, pārejot no klasiskā basketbola uz 3x3, Raimonds Feldmanis norāda, ka šaubas bija: "Sākums man bija tāds hobija līmenī, kad puiši mani uzrunāja paralēli pieci pret pieci basketbolā, viņiem palīdzēju. Var teikt – apetīte aug ēdot. Kad jau sapratām, ka varam tikt uz olimpiādi vai uzvarēt olimpiādē, tad tas tā kā viss izkristalizējās."

Šaubas piemeklējušas arī brīdī, kad bijusi neziņa par olimpisko kvalifikāciju. Tad arī Feldmanis aicināts trenēt 5x5 basketbola komandu.

"Tad bija, vai es varu savienot kopā ar 3x3 mērķi," viņš norāda. Savukārt tuvākie draugi un ģimene akcentējuši tieši iespēju tikt uz olimpiādi un gūt laurus kopā ar 3x3 komandu: "Man liekas, ka ne vienmēr mūžā kādam gadās tāda iespēja. Es tā kā nofokusējos, vajadzēja atteikties, var teikt – savu 5x5 trenera ambīcijas nolikt malā un nofokusēties mērķim. Man liekas, ka es arī tā kā riskēju bišķiņ."

Feldmanis atzīst, ka daudzkārt galvā šaustījās velniņš, taču ticējis, ka 3x3 komanda var tikt un uzvarēt olimpiādē:

"Es ticēju tam, tas bija mans mērķis, tāpēc es gāju uz to."

Viens no sarežģītākajiem olimpiādes brīžiem 3x3 komandai bija divi zaudējumi pēc kārtas, kas pārliecību varēja sašķobīt, taču tomēr nē. Feldmanis atzīst, ka tas nebija labākais moments, taču sportā ir šādas situācijas: "Tas man liekas ir viens no dzinuļiem, vai kāpēc mēs sportojam, ne vienmēr ir augšā. Tas arī mums izaicinājums – gan puišiem izaicinājums, gan man kā trenerim – pacelt to, ieslēgt uguntiņu, parādīt mērķi, iziet no tās situācijas, no mentālās cīņas. Man liekas, ka mums tas izdevās."

Noskaties visu raidījumu "Vakara sporta stunda"!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu