Video ⟩ Bļugeram rezultatīva piespēle, Balceram atgriešanās, Girgensonam uzvara

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers ceturtdien atzīmējās ar rezultatīvu piespēli Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, kamēr Rūdolfs Balcers aizvadīja pirmo maču kopš decembra sākuma, viņu pārstāvētajām komandām ciešot zaudējumus, turpretī Zemgus Girgensons svinēja uzvaru.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" viesos ar 2:6 (1:1, 0:1, 1:4) atzina Losandželosas "Kings" pārākumu.

Bļugers trešā perioda otrajā minūtē izdarīja piespēli no aizvārtes un Radims Zohorna, neapstādinot ripu, raidīja to vārtos un panāca 2:2. Trešdaļas turpinājumā "Kings" hokejisti guva četrus bezatbildes vārtus.

Ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli "Kings" rindās atzīmējās Anže Kopitars, tāpat trīs punkti bija vienus vārtus guvušajam Šonam Darzi. Vēl pa ripai viesu vārtos ieraidīja Dastins Brauns, Viktors Arvidsons un Maikijs Andersons.

Pirmos vārtus pitsburgiešiem guva Kriss Letangs.

Bļugers uz ledus pavadīja 14 minūtes un 58 sekundes, no tām trīs minūtes un 18 sekundes mazākumā. Viņš uzvarēja sešos no deviņiem iemetieniem un dueli pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Latviešu uzbrucējs šosezon 35 spēlēs guvis septiņus vārtus, atdevis septiņas rezultatīvas piespēles un iekrājis pozitīvu lietderības koeficientu +4.

Tikmēr Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" mājās ar rezultātu 0:3 (0:1, 0:0, 0:2) zaudēja Ņujorkas "Rangers".

Ņujorkiešiem divreiz izcēlās Kriss Kreiders, kā arī savus pirmos vārtus NHL guva Breidens Šneiders. "Rangers" vārtsargs Igors Šestjorkins tika galā ar visām 37 pretinieku mestajām ripām.

Balceram šī bija pirmā spēle kopš 3.decembra, kad viņš mačā ar "Rangers" guva ceļgala savainojumu. Savā atgriešanās mačā viņš spēlēja 17 minūtes un piecas sekundes, no tām piecas sekundes vairākumā un 45 sekundes mazākumā. Viņš izpildīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu, zaudēja vienu ripu un tika pie neitrāla lietderības koeficienta.

Liepājnieks šajā sezonā piedalījies 26 cīņās, kurās guvis divus vārtus, atdevis astoņas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -8.

Savukārt Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" izbraukumā ar 4:1 (1:0, 1:1, 2:0) guva virsroku pār Nešvilas "Predators", izcīnot pirmo uzvaru pēdējās septiņās spēlēs.

Bufalo vienībai divus vārtus guva Džefs Skiners un pa vienam precīzam metienam pievienoja Marks Jankovskis un Vinnijs Hinostroca. Mājiniekiem vienīgos vārtus guva Mets Dušeins.

Girgensons spēlēja 16 minūtes un 19 sekundes, gana daudz arī nevienādos sastāvos - trīs minūtes un 27 sekundes vairākumā un divas minūtes un 23 sekundes mazākumā. Viņš šajā spēlē pielietoja vienu spēka paņēmienu, pārtvēra vienu ripu, uzvarēja trīs no deviņiem iemetieniem un cīņu pabeidza ar pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Latvijas hokejists šosezon 33 spēlēs guvis septiņus vārtus, izdalījis piecas rezultatīvas piespēles un ticis pie negatīva lietderības koeficienta -5.

"Penguins" ar 47 punktiem 36 spēlēs ir septītā Austrumu konferencē, kur "Sabres" ar 28 punktiem 36 dueļos ieņem 14.pozīciju, apsteidzot divas vienības. "Sharks" ar 41 punktu 38 mačos ir astotā Rietumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu