Al-Atija kļūst par četrkārtēju rallijreida "Dakara" čempionu

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Nasers Al-Atija pēc Dakaras rallijreida finiša
Nasers Al-Atija pēc Dakaras rallijreida finiša Foto: AFP/SCANPIX

Kataras autosportists Nasers Al-Atija piektdien kļuva par četrkārtēju rallijreida "Dakara" uzvarētāju vieglo automašīnu klasē.

51 gadu vecais Kataras autosportists Nasers Al-Atija ("Toyota") prestižajā rallijreidā uzvarēja arī 2011., 2015. un 2019.gadā.

Otrais šogad palika deviņkārtējais pasaules čempions rallijā Sebastjans Lēbs no Francijas ("Bahrain Raid Extreme"), kurš Al-Atijam zaudēja gandrīz 28 minūtes. Vairāk nekā vienu stundu atpalika Saūda Arābijas pilots Jazīds Al-Radži ("Overdrive Toyota").

Sebastjans Lēbs un Nasers Al-Atija Dakaras rallijreida finišā
Sebastjans Lēbs un Nasers Al-Atija Dakaras rallijreida finišā Foto: EPA/Scanpix

Piektdien pēdējā posmā, kurā braucēji veica 164 kilometrus ar finišu Džidā, Al-Atija bija 19., posma uzvarētājam Henkam Lateganam no Dienvidāfrikas Republikas ("Toyota Gazoo") zaudējot astoņas minūtes.

Vieglo automašīnu klasē startēja arī "Kreda" komanda ar lietuviešu pilotu Antanu Jukneviču un latviešu stūrmani Didzi Zariņu. Lietuvas/Latvijas ekipāža pirms pēdējā posma bija kopvērtējuma 49.pozīcijā.

Tikmēr motociklu ieskaitē savu otro titulu izcīnīja brits Sems Sanderlends ("GasGas"), kurš iepriekš uzvarēja arī 2017.gadā. Sanderlends par trīs minūtēm un 27 sekundēm pārspēja pēdējā posma uzvarētāju Pablo Kintanilju no Čīles ("Monster Energy Honda"). Gandrīz septiņas minūtes zaudēja austrietis Matīass Valkners ("Red Bull KTM").

Rallijreids 12 posmu garumā noslēdzas piektdien.

Nasers Al-Atija Dakaras rallijreidā
Nasers Al-Atija Dakaras rallijreidā Foto: AFP/SCANPIX

"Dakaras" rallijreids norisinājās 44.reizi, un trešo reizi pēc kārtas tas notika Saūda Arābijā. Pērn "Dakaras" rallijreidā vieglo automašīnu klasē uzvarēja francūzis Stefans Peteransels ("Mini"), bet motociklu ieskaitē uzvaras laurus plūca argentīnietis Kevins Benavidess ("Honda").

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā, bet 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts. Tomēr jau nākamajā gadā tas debitēja Dienvidamerikā.

1979.gadā starp Parīzi un Senegālas galvaspilsētu Dakaru uzsāktais izturības brauciens aizpagājušajā gadā pirmo reizi pēc desmit gadiem Dienvidamerikā pārcēlās uz Saūda Arābiju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu