Martins Dukurs divpadsmito reizi triumfē Eiropas čempionātā (3)

CopyDraugiem X Whatsapp
Martins Dukurs
Martins Dukurs Foto: Viesturs Lācis / bobslejs.lv

Latvijas skeletonists Martins Dukurs piektdien Sanktmoricas trasē Šveicē divpadsmito reizi karjerā triumfēja Eiropas čempionātā (EČ), kas vienlaikus bija arī sezonas pēdējais Pasaules kausa posms (PK) pirms februārī gaidāmajām Pekinas ziemas olimpiskajām spēlēm.

Martins Dukurs bija ātrākais abos braucienos atsevišķi, līdz ar to likumsakarīgi Latvijas skeletonists kļuva par sacensību uzvarētāju arī divu braucienu summā.

No 2010. līdz 2020. gadam Martins Dukurs vienpadsmit reizes pēc kārtas triumfēja Eiropas čempionātā, bet pērn viņš ieguva sudrabu, piekāpjoties krievam Aleksandram Tretjakovam.

Latvijas skeletonists ne tikai divpadsmito reizi kļuva par Eiropas čempionu, bet arī 11. reizi par Pasaules kausa sezonas kopvērtējuma uzvarētāju.

Otrajā līdz ceturtajā vietā Martinam Dukuram sekoja trīs vācieši - Aleksandrs Gasners (+0,45 sekundes), divkārtējais pasaules čempions Kristofers Grothers (+0,51) un Aksels Jungks (+0,65).

Jungks uzrādīja vienādu rezultātu un ierindojās dalītā ceturtajā vietā ar krievu Ņikitu Tregubovu, bet vadošo sešinieku noslēdza krievs Vladislavs Semjonovs.

Martina brālis Tomass Dukurs ierindojās septītajā pozīcijā.

Rezultāti divu braucienu summā
Rezultāti divu braucienu summā Foto: Ekrānuzņēmums no IBSF mājas lapas

Sacensībās kopumā startēja 31 skeletonists.

Martins Dukurs sezonas kopvērtējumā PK ieskaitē izcīnīja uzvaru ar 1623 punktiem. Otrais ar 1551 punktu finišēja vācietis Aksels Jungks, bet trešo vietu ar 1547 punktiem ieņēma viņa tautietis Kristofers Grothērs. Tomasam Dukuram 1249 punkti deva astoto vietu 46 Pasaules kausā braukušo skeletonistu skaitā.

M.Dukurs sezonu sāka ar otro un 11.vietu Īglsas trasē. Altenbergā viņš ierindojās trešajā vietā un svinēja uzvaru, pa vidu Vinterbergā bija ceturtais, Siguldā - otrais, bet pēdējā Pasaules kausa posmā Vinterbergā uzvarēja bēdīgi slavenās sacensībās, kurās tika atcelts pirmais brauciens.

T.Dukura aktīvā posmu secībā pirms Sanktmoricas bija 16., 18., divas septītās pozīcijas, astotā vieta, karjerā otrā uzvara Siguldā un piektā vieta.

Eiropas čempionāta medaļas iepriekšējā sezonā tika dalītas Vinterbergā. Uzvarēja krievs Aleksandrs Tretjakovs, otrais bija M.Dukurs, kuram pārtrūka 11 pēc kārtas uzvarētu Eiropas čempionātu sērija, bet trešais - mājinieks Gasners. T.Dukurs ieņēma sesto vietu.

Jau ziņots, ka piektdien Sanktmoricā sieviešu sacensībās Endija Tērauda PK vērtējumā finišēja 21.vietā, bet EČ - 12.vietā, 21.vietu ieņemot arī PK sezonas kopvērtējumā.

Sestdien notiks sacensības bobslejā divnieku ekipāžām, bet svētdien - četriniekiem.

Kopš 2006.gada Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF) Pasaules kausa posmus rīko kopā, vienā etapā sadalot piecus medaļu komplektus - skeletonā dāmām un kungiem, bobslejā vīriešiem divniekos un četriniekos, kā arī bobslejistēm divniekos.

Sezonas noslēgums plānots februārī Pekinas olimpiskajās spēlēs.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu