LFF aptaujā par 2021. gada labāko futbolistu atzīts Gutkovskis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vladislavs Gutkovskis
Vladislavs Gutkovskis Foto: Latvijas Futbola federācija (LFF)

Uzbrucējs Vladislavs Gutkovskis atzīts par 2021. gada Latvijas labāko futbolistu, piektdien kļuva zināms Latvijas Futbola federācijas (LFF) laureātu vakarā.

Latvijas izlases un Polijas kluba Čenstohovas "Rakow" uzbrucējs Gutkovskis atzīts par labāko futbolistu pirmo reizi.

Savukārt labākās futbolistes balva tika piešķirta Latvijas valstsvienības un Islandes komandas IBV pussardzei Sandrai Voitānei, kura šo balvu saņēma otro gadu pēc kārtas. Voitāne pagājušo sezonu iesāka Vācijas bundeslīgas vienībā "Meppen", bet pēc tam pievienojās Austrijas klubam Insbrukas "Wacker". Viņa papildināja Islandes vienību pirms gaidāmās sezonas sākuma.

Tradicionāli noteikts arī labākais telpu futbolists (Germans Matjušenko) un pludmales futbolists (Mihails Skurotovičs).

LFF prezidenta balvu, ko pasniedz par īpašu ieguldījumu Latvijas futbola labā, tika piešķirta "LNK Industries" valdes priekšsēdētājam Artjomam Milovam. Savukārt balvu par mūža ieguldījumu Latvijas futbolā saņēma Miķelis Rubenis un Georgijs Smirnovs.

Par labāko jaunatnes futbolistu otro gadu pēc kārtas tika atzīts Raimonds Krollis, bet starp sievietēm pie šāda goda tikusi Sofija Gergeležiu. Pirmo reizi arī tika piešķirta labākajam jaunatnes telpu futbolistam, kuru saņēma Edgars Tarakanovs.

Jaunatnes futbola sadaļā atzinība arī treneriem Andrejam Karpovam un Reinim Flaksim. "Playoff" arēna saņēma balvu kā labākais jaunatnes futbola organizators un "Rīgas Futbola skola" tika atzīta par radošāko bērnu un jauniešu futbola klubu.

Amata brāļi nosaukuši portāla "Delfi.lv" sporta nodaļas redaktoru Uldi Strautmani par gada labāko žurnālistu Latvijas futbolā, bet balva par futbola popularizēšanu digitālajā vidē nonākusi pie "Valmieras" futbola kluba.

Par gada labāko tiesnesi Latvijas futbolā atzīts Andris Treimanis, kurš šo balvu saņēma septīto reizi karjerā. Par labāko tiesneša asistentu pirmo reizi karjerā atzīts Romāns Platonovs. Labākās tiesneses tituls Jeļenai Jermolajevai, bet labākās asistentes gods - Līgai Didriķei. Savukārt pirmo reizi tika nosaukts labākais telpu futbola tiesnesis, balvu saņemot Ingum Puriņam.

Šogad labākā telpu futbola trenera balvu saņēma Arturs Šketovs, kurš šo balvu saņem otro gadu pēc kārtas. Par labāko treneri sieviešu futbolā tika atzīts Jevgēnijs Gedertsons, savukārt par gada treneri tika nosaukts Viktors Morozs.

"Optibet" virslīgā labākais vārtu guvējs aizvadītajā sezonā bija Leonels Vamba ("Spartaks"), kurš guva 14 vārtus, bet Nākotnes līgā visvairāk vārtus guva Bogdans Samoilovs ("Auda"), kurš izcēlās ar astoņiem gūtiem vārtiem.

Par aizvadītās sezonas "Optibet" virslīgas čempionāta labāko spēlētāju nosaukts Tomašs Šimkovičs, kurš arī saņēma balvu kā labākais pussargs, bet citviet atzinību izpelnījās vārtsargs Rihards Matrevics, aizsargs Žiga Lipuščeks un uzbrucējs Raimonds Krollis. Bogdans Samoilovs saņēmis balvu kā pirmās līgas ("Optibet" Nākotnes līgas) labākais spēlētājs.

Kā ierasts, uzvarētāji laureātu nominācijās tika noteikti, apkopojot plašu Latvijas futbola sabiedrības pārstāvju iesniegtās balsis. Starp balsotājiem attiecīgajās nominācijās bija LFF komitejas, treneru padomes, klubu, komandu un akadēmiju pārstāvji, sporta žurnālisti un iesaistītās organizācijas.

Aizvadītā gada izcilnieki tika noteikti kopumā 31 nominācijā. Šogad tika pievienotas divas jaunas nominācijas – jaunatnes labākais telpu futbolists (balva nosaukta Raimonda Valta vārdā) un labākais telpu futbola tiesnesis.

2020.gadā par Latvijas labāko futbolistu tika atzīts vārtsargs Pāvels Šteinbors.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu