Ziediņa/Zvilna kļūst par EJČ uzvarētājām kamaniņu sportā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Viktorija Ziediņa/Selīna Elizabete Zvilna sestdien Austrijas trasē Bludencā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa sestajā posmā jauniešiem un junioriem, vienlaicīgi kļūstot par Eiropas junioru čempionāta (EJČ) uzvarētājām, bet sacensībās vīriešiem trešo vietu ieņēma divnieks Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs.

Ziediņa/Zvilna divus braucienus veica minūtē un 7,272 sekundēs, esot labākajām abos braucienos.

Viņas par 0,138 sekundēm apsteidza Vācijas pāri Luiza Romanenko/Paulīne Paca un par 0,517 sekundēm - Krievijas divnieku Anastasija Kropačova/Aļona Starkova.

Desmito vietu 11 ekipāžu konkurencē ieguva otrs Latvijas divnieks Marta Robežniece/Kitija Bogdanova, kas no tautietēm atpalika 1,665 sekundes. Pēc 11.vietas pirmajā braucienā otrajā viņas ierindojās ceturtajā vietā.

Pasaules kausa kopvērtējumā juniorēm Ziediņa/Zvilna, kuras uzvarēja trīs pēdējās sacensībās, ar 430 punktiem finišēja trešajā vietā. Ar 515 punktiem par kausa ieguvējām kļuva vācietes Romanenko un Paca, bet otrās ar 456 punktiem bija amerikānietes Maja Čena un Rīenina Vailere.

Vīriešu divnieku sacensībās Kaspars Rinks/Vitālijs Jegorovs pirmajā braucienā bija trešie, otrajā - piektie, divu braucienu summā nosargājot sev vietu uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Viņi 12 braucēju konkurencē par 0,487 sekundēm atpalika no vāciešiem Morica Jēgera un Valentīna Šteidtes un par 0,243 sekundēm - no krieviem Mihaila Karnauhova un Jurija Čirvas.

Arī Pasaules kausa kopvērtējumā junioriem latvieši ieņēma trešo vietu, Rinkam un Jegorovam izcīnot 371 punktu. Savukārt septītā vieta ar izcīnītiem 270 punktiem tika Eduardam Ševicam-Mikeļševicam un Lūkasam Krastam.

Ar 510 punktiem par kausa ieguvējiem kļuva vācieši Jēgers un Šteidte, bet otrie ar 440 punktiem bija krievi Vladislavs Veremejenko un Ļevs Romanovs, kuri pēdējā posmā nestartēja.

Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF) ziņo, ka arī jauniešu A grupas meiteņu konkurencē uzvaru izcīnīja Zvilna, kura abos braucienos sasniedza pārliecinoši labāko rezultātu. Tikmēr Amandai Gorodņikovai Eiropas čempionātā un Pasaules kausa posmā izcīnīta augstā piektā vieta.

Kopvērtējumā otro vietu ar izcīnītiem 410 punktiem dalīja Zvilna un austriete Doroteja Švarca, bet ar 214 punktiem septītajā vietā ierindojās Agnija Bogdanova.

Šajā vecuma grupā zēnu konkurencē Raimonds Baltgalvis tika diskvalificēts par 200 gramu pārsvaru.

Ziediņa/Zvilna uzvarēja arī sieviešu divvietīgo ekipāžu konkurencē. Savukārt astotā vieta tika Andai Upītei un Sanijai Ozoliņai, bet 15. vieta - Martai Robežniecei un Kitijai Bogdanovai.

Jauniešu A grupas divvietīgo ekipāžu konkurencē piektajā un sestajā vietā ierindojās abas Latvijas ekipāžas, attiecīgi Raimonds Baltgalvis/Krišjānis Brūns un Jānis Gruzdulis-Borovojs/Uldis Jakseboga.

Baltgalvis un Brūns ar 297 punktiem kopvērtējumā ierindojās piektajā vietā.

Jauniešu A grupas divvietīgo ekipāžu kopvērtējumā ar izcīnītiem 450 punktiem otrā vieta tika Martai Robežniecei un Kitijai Bogdanovai, savukārt junioru konkurencē ceturtajā vietā ar 236 punktiem ierindojās Kaspars Rinks.

Svētdien Eiropas junioru čempionāta uzvarētāji kļūs zināmi vieniniekos, kā arī komandu stafetē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu