Video ⟩ Merzļikins ielaiž četrus vārtus 13 minūtēs; Girgensons nespēlē (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: AFP/SCANPIX

Elvis Merzļikins sestdien aizvadīja neveiksmīgu spēli un piedzīvoja zaudējumu Nacionālas hokeja līgas (NHL) čempionātā, savukārt Zemgus Girgensons nevarēja palīdzēt komandai.

Kolumbusas "Blue Jackets" izbraukumā ar rezultātu 2:9 (0:4, 0:2, 2:3) piekāpās Floridas "Panthers" komandai, kas izcīnīja ceturto uzvaru pēc kārtas un astoto panākumu pēdējo 10 maču nogrieznī.

Merzļikins spēles sākumā stājās "Blue Jackets" vārtos. Pirmo ripu viņš ielaida jau 46. sekundē, un spēles turpinājumā Latvijas hokeja vārtsargs 13 minūšu laikā kapitulēja vēl trīs reizes.

Atvairījis 11 no 15 metieniem (73,3%), Merzļikins tika nomainīts pēc nospēlētām 13 minūtēm un 28 sekundēm. Viņa vietā laukumā nāca soms Jonass Korpisalo, kurš mača turpinājumā atvairīja 31 no 36 metieniem (86,1%).

"Panthers" sastāvā teicamu spēli aizvadīja krievu vārtsargs Sergejs Bobrovskis, kurš pirms Merzļikina ienākšanas komandā bija ilggadējas "Blue Jackets" vienības vadošais ripu ķērājs. Viņš aizvadītajā mačā atvairīja 28 no 30 metieniem (93,3%).

Uzvarētāju labā divus vārtus guva soms Antons Lundels un kanādietis Kārters Verhīgs, bet ar precīzu metienu un trim rezultatīvām piespēlēm (1+3) atzīmējās kanādiešu aizsargs Makenzijs Vīgars.

Metropolitēna divīzijā "Blue Jackets" ar 35 punktiem 36 mačos ieņem piekto vietu, savukārt "Panthers" ir Atlantijas divīzijas līdere ar 57 punktiem 38 spēlēs.

Citā mačā Bufalo "Sabres" viesos ar 0:4 (0:2, 0:0, 0:2) piekāpās Detroitas "Red Wings" komandai, kas pārtrauca četru zaudējumu sēriju.

Zemgus Girgensons traumas dēļ šajā mačā nepiedalījās.

Uzvarētāju rindās kanādietis Tailers Bertuci izcēlās ar 1+2, bet 1+1 nopelnīja zviedrs Lukass Reimonds.

"Red Wings" sastāvā pirmo "sauso" spēli aizvadīja amerikāņu vārtsargs Alekss Nedeljkovičs, kurš atvairīja 22 metienus. Pirmo reizi NHL karjerā viņš spēlēja vecvecāku klātbūtnē.

"Sabres" ar 28 punktiem 37 spēlēs ieņem sesto vietu Atlantijas divīzijā, tikmēr "Red Wings" ir vienu pozīciju augstāk ar 39 punktiem tikpat mačos.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu